Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjorde Magnus matt - ligger på sisteplass

- Litt av en bragd å slå Carlsen, mener sjakkens «Kournikova»

SKRYTER AV SEIEREN MOT MAGNUS: Alexandra Kosteniuk har «skjønnhet og intelligens hører sammen» som motto. I går slo hun Magnus i lynsjakk-VM, i dag får nordmannen mulighet til å revansjere seg. Foto: http://www.kosteniuk.com/
SKRYTER AV SEIEREN MOT MAGNUS: Alexandra Kosteniuk har «skjønnhet og intelligens hører sammen» som motto. I går slo hun Magnus i lynsjakk-VM, i dag får nordmannen mulighet til å revansjere seg. Foto: http://www.kosteniuk.com/ Vis mer

|||• Her finner du fortløpende resultater fra VM i lynsjakk.

(Dagbladet):  Magnus Carlsen har åpnet sterkt i lynsjakk-VM og ligger på andreplass etter første dag.

Mest oppmerksomhet har han likevel fått for tapet mot russiske Alexandra Kosteniuk, omtalt som sjakkens svar på tennisbabe Anna Kournikova. 

Og når du slår mannen som topper den uoffisielle verdensrankingen er det selvsagt lov å skryte litt - noe Kosteniuk også gjør på sin hjemmeside. 

- Husk at Carlsen for øyeblikket er rangert som nummer én i verden, så å slå ham er litt av en bragd, heter det.

Ligger sist tross bragdseier

Kanskje hvilte Kosteniuk for mye på laurbærene etter seieren mot vår mann, for hun ligger på delt sisteplass av de 22 deltakerne etter første dag.

Carlsen er altså nummer to, to poeng bak Viswanathan Anand.

- Han er veldig fornøyd med resultatene i går (ni seirer, to remis og tre tap). Det er et godt stykke opp til Anand, men dette er uansett langt over det man kunne forvente i en så jevn konkurranse, sier pappa Henrik Carlsen til Dagbladet.

Tapet mot Kosteniuk er blitt diskutert på diverse nettfora. Enkelte hevder den russiske jenta klaget til dommeren etter at Carlsen kom borti en sjakkbrikke før han flyttet en annen - og at dette ble utslagsgivende for at hun til slutt vant.

Den versjonen har ikke Henrik Carlsen hørt.

- Jeg var ute av spillokalet akkurat under det partiet. Men jeg ble fortalt at Magnus tapte på tid. Han har ikke noe å skylde på sånn sett, sier han.

Generalsekretær i Norges Sjakkforbund, Dag Danielsen, er ikke sikker på om Carlsen var 100 prosent skjerpet mot Kosteniuk.

- Hvis motstanderen er antatt mye svakere, kan du på en måte få litt motivasjonsproblemer.

- Mener du at Magnus undervurderte henne?

- Jeg tror ikke det, han er veldig bevisst på å ikke gå i den fella. Men det blir fort litt sånn likevel. Du klarer ikke nødvendigvis å være på topp hele tida, uten at det trenger å være undervurdering. Men du skjerper deg gjerne ekstra mot de beste, sier han til Dagbladet.

Møter Anand

I dag starter turneringa opp igjen i 13-tida, og Magnus skal på nytt gjennom 14 kamper. Cirka klokka kvart på to norsk tid møter han Anand, og han får også muligheten til revansje mot Kosteniuk.

- Magnus skal spille 42 partier totalt. Anand, som er regjerende verdensmester i vanlig sjakk, leder meget klart. Han tapte ikke ett parti i går, vant 10 og spilte fire remis. Opp gjennom årene har han blitt regnet som den mest hurtigspillende i vanlig sjakk, sier Danielsen.

Henrik Carlsen øyner muligheten for at sønnen kan passere Anand.

- Det blir et viktig oppgjør i dag, hvor oble poenger skal deles ut: Pluss til den ene og minus til den andre. Magnus ønsker å kjempe om førsteplassen, men hvis Anand fortsetter på denne måten blir det vanskelig, sier han.

Etter litt sykdom er Magnus nå friskmeldt, og ifølge faren føler han seg i god form. 

NUMMER 2 AV 22 DELTAKERE: I ettermiddag møter Magnus Carlsen blant annet Viswanathan Anand, som leder turneringen. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
NUMMER 2 AV 22 DELTAKERE: I ettermiddag møter Magnus Carlsen blant annet Viswanathan Anand, som leder turneringen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media