SIKRET NORGE VERDIFULLE POENG: Ezinne Okparaebo sikret andreplassen med tiden 11,30. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SIKRET NORGE VERDIFULLE POENG: Ezinne Okparaebo sikret andreplassen med tiden 11,30. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Gjorde noe jeg ikke skal gjøre på 100 meter

Ezinne lyttet for mye til speakeren - ble nummer to.

||| Ezinne Okparaebo endte på 2.-plassen på 100 meter for kvinner med 11,30 sekunder. Hun karakteriserte innsatsen sin som «en grei dag på jobben».

- Jeg er fornøyd. Dette var en grei dag på jobben, og jeg viser i alle fall at jeg er stabil, sa Okparaebo til NTB etter 100 meteren. Hun ble slått av franske Veronique Mange som hadde 11,23. Greske Yeoryia Kokloni klarte tredjeplassen med 11,31.

Ezinne Okparaebo satte norsk rekord med 11,26 under friidrettsfestivalen i Florø 29. mai, og løpet i Bergen lørdag, viser at formen fortsatt er bra. Vinden var riktignok litt i sterkeste laget da A-gruppen løp på Fana stadion, men det blåste ikke mer enn 0,4 sekundmeter for mye.

- Jeg fikk en bra start og ledet, men hørte over høyttaleren at hun franske kom. Da gjorde jeg noe jeg ikke skal gjøre på 100 meteren, jeg kikket litt til siden, og da hun franske kom opp på siden av meg, prøvde jeg å gi litt ekstra, men det var ikke nok i dag, slo Okparaebo fast.

Trent bra - Jeg har trent bra, sa BUL-jenta som ikke er i toppform ennå. Det skal hun ikke være for om en drøy måned - til EM i Barcelona.

- Jeg har mer å gå på, og toppformen skal være der til EM, men nå tenker jeg først og fremst på at det er gøy å være med her i Bergen. Jeg har en skikkelig lagfølelse, sa Ezinne.

Hun sa også at hun må passe på å få en passelig dose av konkurranser i tiden fram til EM. Hun kommer ikke til å delta i mer enn fire stevner, og det neste etter EM-helgen på Fana stadion blir enten i Sollentuna i Sverige eller i Madrid.

- Jeg vet ikke hvor neste stevne blir, men det jeg vet er at det ikke kommer til å bli mer enn fire starter på meg før EM, sier ungjenta fra Oslo.

Holde nivået - Jeg må passe på at jeg klarer å holde meg på det nivået jeg er nå i tiden fram til EM. Det må bli en balansegang mellom trening og konkurranser, og det er viktig at det ikke blir for mange konkurranser. Men akkurat det har jeg god kontroll på, mente Okparaebo.

Hun sa også at hun føler seg mye sterkere i år enn hva tilfellet var i fjor, da hun nærmest ble båret ut fra Fana stadion etter lag-EM. hun fikk en kjenning i leggen, og den slet hun med utover høsten.

- Nå har jeg veldig lyst til å løpe 200 meteren her søndag, men foreløpig er det ikke endelig avklart om jeg løper. Det skal vi snakke om lørdag ettermiddag, men jeg føler meg klar til å løpe, sa Ezinne Okparaebo til NTB.

Hun sikret Norge 11 verdifulle poeng i lagkampen.

(NTB)