Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gjorde slutt på hetsen fra storebror

Bjørn Helge Riise scoret sitt første mål for Lillestrøm.

(Dagbladet.no): Lillestrøm - Start 2-1.

Etter at Brann ga bort to poeng mot Stabæk kunne Lillestrøm trone alene på topp med seier over Start på Åråsen. Den sjansen grep Uwe Röslers menn - men det måtte en praktscoring til for å knekke Start.

Mannen bak dagens flotteste prestasjon het Bjørn Helge Riise, og den kom på stillingen 1-1 drøye ti minutter før slutt.

Praktmål

Robert Koren slo et innlegg fra venstre som gikk over hele feltet, bort til spissen av 5-meteren, hvor Bjørn Helge Riise sto og ventet.

Timingen var førsteklasses, og lillebror Riise traff ballen klokkerent. Ballen føk som et prosjektil i Start-keeper Rune Nilssens lengste hjørne.

- Jeg er så lykkelig på Bjørn Helges vegne. Endelig løsnet det for ham, sier LSK-trener Uwe Rösler til TV 2.

- Fantastisk godt. Jeg er mange kilo lettere. Dette var på tide, gliser hovedpersonen selv.

MOBBET: John Arne Riise har ikke latt en eneste anlending gå fra seg til å mobbe lillebror Bjørn Helge fordi han aldri har scoret for LSK. Men det var før i kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MOBBET: John Arne Riise har ikke latt en eneste anlending gå fra seg til å mobbe lillebror Bjørn Helge fordi han aldri har scoret for LSK. Men det var før i kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Utrolig nok hadde kantspilleren ikke scoret for Lillestrøm før kveldens kamp mot Start. Det har resultert i en del vennskapelig mobbing fra storebror John Arne Riise - som er kjent for sine vakre mål i Liverpool.

Mobbet av storebror

Etter at Liverpool-proffen hadde scoret på et vakkert langskudd mot Birmingham i mars, var han ikke sein med å mobbe sin målløse lillebror.

- Da han ringte sa han bare «sånn skal det gjøres, Bjørn Helge». Jeg begynner å bli ganske vant til denne mobbingen, sa yngstebror Riise til Romerikes Blad.

Oddsene for at John Arne Riise får et par hoverende meldinger i kveld er ganske liten...

- Bjørn Helge vant kampen for oss. Vi spilte ikke bra i 1. omgang, men hadde mange 100-prosentsjanser etter pause. Start var farlige på cornere og lange innkast. Ingen god kamp av oss, men vi vant fortjent, oppsummerer Uwe Rösler overfor TV 2.

Müller-tabbe

Lillestrøm ledet 1-0 til pause, etter at Anders Rambekk fikk kranglet inn ballen på en corner.

Start kriget seg tilbake i 2. omgang - og det var fortjent da Jon Midttun Lie utnyttet en fryktelig tabbe fra en Heinz Müller på bærbar etter 78 minutter.

LSKs tyske keeper rotet seg utenfor sin egen 16-meter, og Todi Jonsson headet ned til Midttun Lie som hadde en enkel jobb med å trille ballen i det åpne målet.

Poenget hadde vært kjærkomment fra Start, men takket være Bjørn Helge Riise reiste de tomhendt hjem til Kristiansand.

- Det hadde vært OK med 1-1. Lagene hadde en omgang hver, sier en skuffet Tom Nordlie til TV 2.

<B>PRAKTFULLT: Her kliner Bjørn Helge inn sitt aller første mål for LSK på det aller vakreste vis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media