Gjorde slutt på hetsen fra storebror

Bjørn Helge Riise scoret sitt første mål for Lillestrøm.

(Dagbladet.no): Lillestrøm - Start 2-1.

Etter at Brann ga bort to poeng mot Stabæk kunne Lillestrøm trone alene på topp med seier over Start på Åråsen. Den sjansen grep Uwe Röslers menn - men det måtte en praktscoring til for å knekke Start.

Mannen bak dagens flotteste prestasjon het Bjørn Helge Riise, og den kom på stillingen 1-1 drøye ti minutter før slutt.

Praktmål

Robert Koren slo et innlegg fra venstre som gikk over hele feltet, bort til spissen av 5-meteren, hvor Bjørn Helge Riise sto og ventet.

Timingen var førsteklasses, og lillebror Riise traff ballen klokkerent. Ballen føk som et prosjektil i Start-keeper Rune Nilssens lengste hjørne.

- Jeg er så lykkelig på Bjørn Helges vegne. Endelig løsnet det for ham, sier LSK-trener Uwe Rösler til TV 2.

- Fantastisk godt. Jeg er mange kilo lettere. Dette var på tide, gliser hovedpersonen selv.

MOBBET: John Arne Riise har ikke latt en eneste anlending gå fra seg til å mobbe lillebror Bjørn Helge fordi han aldri har scoret for LSK. Men det var før i kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MOBBET: John Arne Riise har ikke latt en eneste anlending gå fra seg til å mobbe lillebror Bjørn Helge fordi han aldri har scoret for LSK. Men det var før i kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Utrolig nok hadde kantspilleren ikke scoret for Lillestrøm før kveldens kamp mot Start. Det har resultert i en del vennskapelig mobbing fra storebror John Arne Riise - som er kjent for sine vakre mål i Liverpool.

Mobbet av storebror

Etter at Liverpool-proffen hadde scoret på et vakkert langskudd mot Birmingham i mars, var han ikke sein med å mobbe sin målløse lillebror.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da han ringte sa han bare «sånn skal det gjøres, Bjørn Helge». Jeg begynner å bli ganske vant til denne mobbingen, sa yngstebror Riise til Romerikes Blad.

Oddsene for at John Arne Riise får et par hoverende meldinger i kveld er ganske liten...

- Bjørn Helge vant kampen for oss. Vi spilte ikke bra i 1. omgang, men hadde mange 100-prosentsjanser etter pause. Start var farlige på cornere og lange innkast. Ingen god kamp av oss, men vi vant fortjent, oppsummerer Uwe Rösler overfor TV 2.

Müller-tabbe

Lillestrøm ledet 1-0 til pause, etter at Anders Rambekk fikk kranglet inn ballen på en corner.

Start kriget seg tilbake i 2. omgang - og det var fortjent da Jon Midttun Lie utnyttet en fryktelig tabbe fra en Heinz Müller på bærbar etter 78 minutter.

LSKs tyske keeper rotet seg utenfor sin egen 16-meter, og Todi Jonsson headet ned til Midttun Lie som hadde en enkel jobb med å trille ballen i det åpne målet.

Poenget hadde vært kjærkomment fra Start, men takket være Bjørn Helge Riise reiste de tomhendt hjem til Kristiansand.

- Det hadde vært OK med 1-1. Lagene hadde en omgang hver, sier en skuffet Tom Nordlie til TV 2.

<B>PRAKTFULLT: Her kliner Bjørn Helge inn sitt aller første mål for LSK på det aller vakreste vis.