- Gjorde som jeg fikk beskjed om

Stølås' vanvittige scoring sikret poeng.

HAUGESUND STADION (Dagbladet): Molde så ut til å trygge inn en 1-0-seier og tre nye poeng i jakten på Tippeliga-gullet, men det var før hjemmelagets innbytter, Alexander Stølås, vartet opp med den mest utrolige scoringen undertegnede har sett noen gang.

Fra rundt 40 meter, banket gutten, som var med på å rykke ned til 2. divisjon med naboklubben Vard så seint som i fjor, til da det gjensto snaue fire minutter.

Det som ventet, kunne ingen forutse. Ballen så først ut til å ha retning flere meter over mål, men på mirakuløst vis duppet lærkula ned i det lengste krysset.

Molde-keeper Ørjan Nyland sto bom fast og måpte da ballen seilet som et prosjektil inn i nettmaskene. Måpte gjorde også hele Haugesund stadion, som i sekundene etterpå brøt ut i ville jubelscener.

Samtidig feiret Stølås med både flikk-flakk og baklengs salto ute på gressmatta, etter en scoring som vil gå inn i historiebøkene som en av de aller vakreste scoret på norsk jord.

- Det er et frispark. Jeg vet ikke hvor langt hold det er. Jeg blir bedt om å skyte, så gjør jeg bare det jeg får beskjed om. Så får jeg et «himla» bra treff. Det var utrolig gøy. Det er første gangen jeg scorer for Haugesund på denne stadionen. Det var deilig å høre jubelen og endelig få ta baklengsen (salto) min her, sier Stølås til Dagbladet.

Rått parti Da årets kampoppsett ble offentliggjort, lå kveldens kamp an til å bli et toppoppgjør. Det var bronsemedaljøren fra 2013 mot en av den nåværende utgavens fremste gullkandidater.

En tredel ut i sesongen, var det i stedet Tippeligaens aller svakeste som tok imot det soleklart beste.

Dermed var Haugesund - Molde i utgangspunktet rått parti. Det formsvake hjemmelaget sto med fattige seks poeng på ti kamper - og tre strake tap på eget gress.

De bunnsolide gjestende hadde bokført 25 poeng på like mange spilte. Kontrastene var store.

Styrer mot gull I Haugesund svever nedrykksspøkelset over byen. Supporterne har allerede latt seg skremme. I Møre og Romsdal er stemningen helt motsatt. Der er troen på klubbens tredje gull på fire år enorm, etter åtte seirer av ti mulige før kveldens duell.

Fotball er likevel fotball - et herlig spill hvor alt kan skje.

Da Nordstrand-dommeren Ola Hobber Nilsen blåste kveldens oppgjør i gang, viste også FKH raskt at forskjellen på lagene på langt nær var så stor som tabellen tilsier. I alle fall ikke i aften.

Vertene gikk ut i et forrykende tempo. Med høy aggressivitet i presspillet, trykket Christian Gytkjær og lagkameratene hans Molde tilbake i banen.

Gjestenes bakre femmer lot seg likevel ikke stresse. Derfor tok det heller ikke lang tid før det resultatløse presset avtok. Med det var Haugesunds første offensiv et tilbakelagt stadium.

Linnes sto frem Omgangen utviklet seg raskt til å bli en kamp hvor banespillet foregikk på midten. Begge lagene la seg relativt lavt. Det førte til at presisjonen måtte være høy for å kunne utnytte de ørsmå rommene som oppsto - noe ingen av lagene maktet i løpet av de første 45 minuttene.

I andre omgang var ikke pasningskvaliteten og tempoet i lagenes spill særlig større, men sløvt forsvarsspill sørget for kampens første scoring.

Bare fire minutter var passert da Molde-back Martin Linnes mottok ballen til høyre på offensiv banehalvdel.

Landslagsspilleren satte umiddelbart fart inn mot midten. På veien mot mål dro 22-åringen først av Maic Sema, før han parkerte en passiv Joakim Våge Nilsen og banket ballen i korthjørnet med venstrefoten.

Et forsvar- og keeperspill som ikke på noen måte kan ha gledet FKH-trener Jostein Grindhaug, men likefullt en strålende enkeltmannsprestasjon av Linnes.

- Vi bør avgjøre det tidlig i den andre omgangen. Så får han et drømmetreff.  Vi er gode i den andre omgangen. Jeg er skuffet over at det ikke blir tre poeng, sier Martin Linnes til TV 2.

Gytkjær i bakken Etter scoringen åpnet kampen seg mer opp. FKH sendte stadig flere spillere i angrep, uten at det resulterte i mye annet enn store overgangsmuligheter for Agnaldo, Mohamed Elyounoussi, Mattias Moström og de andre kontringssterke Molde-spillerne.

Det kunne likevel fort sett annerledes ut. For bare minutter etter ledermålet, gikk Gytkjær i bakken innenfor 16-meteren. Ut ifra reprisene på stadionskjermene, kunne det se ut som grunnen var et slag fra Molde-kaptein Hovland.

Men verken kampleder Hobber Nilsen eller assistentene hans reagerte - og selv om protestene fra Gytkjær var store, fortsatte spillet med elleve mann på hvert lag.

Stølås drømmemål Med snaue 25 minutter igjen å spille, kunne også innbytter Björn Bergmann Sigurdarson punktert kampen. I stedet for satte islendingen ballen til side for mål fra tre meters hold.

Den utrolige missen skulle vise seg å bli kostbare bare fire minutter før full tid.

Da banket tidligere nevnte Stølås til og sikret Haugesund sitt første poeng på hjemmebane på fire kamper.

- Jeg er irritert over at vi ikke avgjør kampen tidligere. Vi slipper nesten ikke Haugesund til sjanser. Derfor er det skuffende at vi ikke vinner, men dette er ingen krise. Nå skal vi først vinne den kommende cupkampen, så hjemme mot Brann, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

JUBLET: Harmeet Singh og Mohamed Elyounoussi ble så glad for Martin Linnes (nummer 14) scoring mot FK Haugesund. Like før slutt sørget imidlertid FKH-innbytter Alexander Stølås for at jubelen stilnet med en helt vanvittig frisparkscoring.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
JUBLET: Harmeet Singh og Mohamed Elyounoussi ble så glad for Martin Linnes (nummer 14) scoring mot FK Haugesund. Like før slutt sørget imidlertid FKH-innbytter Alexander Stølås for at jubelen stilnet med en helt vanvittig frisparkscoring. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer