Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Randers FC avslutter egen TV-serie

Gjorde som Mjøndalen: Nå frykter de nedrykk og slår av kameraene

Ser flere ulemper enn fordeler.

NEDTUR: Randers har blitt fulgt av et dokumentarteam og blitt eksponert på TV-skjermen. Samtidig har resultatene sviktet og ledelsen forsvunnet. Nå bryter de av samarbeidet med TV-selskapet. Foto: AP/Claus Bonnerup
NEDTUR: Randers har blitt fulgt av et dokumentarteam og blitt eksponert på TV-skjermen. Samtidig har resultatene sviktet og ledelsen forsvunnet. Nå bryter de av samarbeidet med TV-selskapet. Foto: AP/Claus Bonnerup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Norge fikk seerne komme tett på Vålerenga Ishockey gjennom TV-serien «Iskrigerne». Serien var den første av sitt slag her i landet, og dokumentaren ga et ufiltrert innblikk i garderoben, på treningene og livet til utøverne utenfor ishockeybanen.

Serien opplevde stor suksess, og seinere kom det en liknende serie som fulgte fotballaget Mjøndalen. Konseptet var det samme, og buskerudklubben ble en yngling blant mange nøytrale tilhengere.

I Danmark er det Randers som har blitt fulgt av et dokumentarteam. Men nå er det slutt.

Dårlige resultater

«Superliga Backstage – Randers FC» vant nylig prisen for Årets beste sportsprogram i Danmark, men nå har Randers valgt å avslutte samarbeidet med TV-kanalen bak produksjonen.

De føler at serien har hatt flere ulemper enn fordeler for klubben, og stenger nå dørene. Det er likevel ikke ondt blod mellom klubben og TV-selskapet.

- Klubben har hatt et veldig godt og pålitelig samarbeid med produsentene av dokumentarserien, og vi har bare positive ting å si om deres profesjonelle og generelle oppførsel. Vi visste fra starten av hva vi gikk inn i, men av gode grunner kunne vi ikke vite hvordan resultatene ville falle. Det setter sine spor å tape så mange kamper som vi har gjort, og når vi nå går inn i en ny fase med nye folk i Randers FC, har vi valgt å takke for samarbeidet i denne omgang, sier klubbens styreformann, Per Hastrup, til Berlingske Tidende.

Randers ligger for øyeblikket på sisteplass i Superligaen. De har tre seiere, fem uavgjort og elleve tap på langt denne sesongen.

Rykket ned

Avgjørelsen om å kutte samarbeidet kan sees på som et spark i retning klubbens gamle ledelse. Michael Gravgaard har gått av, men det var under hans ledelse at klubben valgte å åpne dørene. Han ansatte også Ricardo Moniz som trener, men han fikk bare sitte ved roret fra oktober til januar. Etter nyttår ble han sparket av klubbens nye ledelse.

Det er Discovery som har produsert serien om Randers. Redaksjonssjef Christian Thye-Petersen er enig i beslutningen.

- Det er ikke noe drama ved oppsigelsen. For vår del er det avgjørende at begge parter er 100 prosent med på prosjektet. Nå er det nye tider i Randers, og da respekterer vi at de ikke vil være med lenger, uttaler han.

Kameraene skulle i utgangspunktet følge klubben ut sesongen, men etter dårlige resultater og skifte i ledelsen, er det nå slutt på dokumentaren. Da Mjøndalen ble fulgt av TV2, rykket de ned. Randers kan lide samme skjebne med eller uten et kamerateam på slep.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!