Gjorde store øyne

Tidligere Manchester City-spiller Pablo Zabaleta (37) sperret opp øynene da han fikk se Erling Braut Haaland (21) på flyet til USA. I natt kan nordmannen få debuten sin.

PÅ PLASS I CITY: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
PÅ PLASS I CITY: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Club América, kl. 03.00

- Jeg er henrykt. Jeg så ham på flyet. Og han er stor. Jeg tenkte: «Heldigvis spiller jeg ikke mot denne karen», sier den tidligere Manchester City-backen Pablo Zabaleta.

Argentineren er på plass i Houston, USA, der klubben spiller treningskamp mot meksikanske Club América i natt. Kampstart er satt til 03.00 norsk tid. Tidspunktet var opprinnelig 02.30, men varmen i Houston gjør at avspark er noe utsatt. Det er ventet 60 000 tilskuere på NRG Stadium.

195 centimeter høye Erling Braut Haaland kan få debuten sin. Ikke i den blå trøya. City spiller i den nye bortedrakta med røde og svarte striper.

IMPONERT: Argentineren Pablo Zabaleta ble imponert over synet av Erling Braut Haaland. Dette bildet er fra London Stadium for tre år siden. Foto: NTB
IMPONERT: Argentineren Pablo Zabaleta ble imponert over synet av Erling Braut Haaland. Dette bildet er fra London Stadium for tre år siden. Foto: NTB Vis mer

- Det er godt å se Haaland i Manchester City. Det er en strålende signering for klubben, sier Zabaleta, som er fast innslag på klubbens TV-sendinger fra USA.

- Julian Alvarez og Kalvin Phillips er også gode signeringer. Men Haaland var en spiller noen av de største klubbene ønsket seg. Vi er heldige som har fått ham til Manchester City, sier Zabaleta, som spilte i klubben fra 2008 til 2017.

Kampen mot Club América er den første i sesongoppkjøringen til Premier League. Deretter venter Bayern München 24. juli og Community Shield mot Liverpool 30. juli. Seriestart er borte mot West Ham 7. august.

Også Joleon Lescott (39) - City-spiller fra 2009 til 2014 - er på plass i Houston. Når han ser Haaland, får han assosiasjoner til en svenske:

- Du kan sammenlikne ham med Zlatan Ibrahimovic. Jeg liker det. Han vil sette press på seg selv, score mål og vinne kamper. Jeg liker personligheten hans. Jeg vil ikke kalle ham arrogant. Men han har selvtillit, sier den tidligere midtstopperen.

PARALLELL: Joleon Lescott sammenlikner Haaland med Zlatan Ibrahimovic. Her er onsdagens utgave av Daily Mirror.
PARALLELL: Joleon Lescott sammenlikner Haaland med Zlatan Ibrahimovic. Her er onsdagens utgave av Daily Mirror. Vis mer

- Jeg så på da Haaland spilte for Norge da de møtte Sverige i sommer. Den svenske forsvarsspilleren prøvde å gi ham et stikk, fortsetter han.

Alexander Milosevic kalte Haaland for «ei hore».

- Haaland ble bare enda bedre. Det er en holdning du trenger i Premier League. Du trenger arrogansen og troen på at du er best. Han vil være et mål (for ufinheter). Men forsvarsspillere vil tape hvis de prøver seg, påpeker Lescott.

MØTTE FANSEN: Erling Braut Haaland møtte fansen i Manchester City for første gang. Video: Manchester City Vis mer

Spissen scoret 86 mål på 89 kamper for Borussia Dortmund.

- Det er ikke mange spillere der ute som har kvalitetene til Haaland, sier Lescott.

Kommer første City-mål i natt? Avspark klokka 03.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer