STYGGE FEIL: Adem Güven kunne sette inn 3-0 til Kongsvinger etter et langt innkast fra Kim Holmen, som målvakt Jan Kjell Larsen mistet ned på streken.Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
STYGGE FEIL: Adem Güven kunne sette inn 3-0 til Kongsvinger etter et langt innkast fra Kim Holmen, som målvakt Jan Kjell Larsen mistet ned på streken.Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

Gjorde tre tabber og bommet på straffe

Sånn tapte Molde 3-1 i Kongsvinger.

||| (Dagbladet): Kongsvinger - Molde 3-1.

På en tippeligakveld generelt preget av tabber og selvmål, gjorde Molde sitt aller ytterste for å ødelegge for sine egne seiersmuligheter på Gjemselund.

To store defensive brølere sørget for at de blå gikk til pause med 0-2, og da Jan Kjell Larsen feilet en tredje gang like etter hvilen, ble oppgaven umulig for et Molde-lag som fortsetter å slippe inn masse mål.

- Jeg har ikke ord, jeg er veldig skuffet. De har en målsjanse i hele kampen, og vinner med tre. Det spiller ingen rolle hva vi gjør når vi gjør sånne feil, sier Molde-trener Kjell Jonevret til TV 2 etter kampen.

- Fortsetter vi sånn har vi ikke mulighet til å overleve (i Tippeligaen). Men jeg har vondt for å se hvordan dette skal kunne fortsette, sier Jonevret, som nesten ikke kan tro tabbene han fikk servert.

Glapp ballen under seg
Komikvelden startet etter et kvarter, da Olav Tuelo Johannessen forsøkte et håpefullt skudd fra 40 meter.

Ballen rakk å sprette et par ganger før den nådde fram til Jan Kjell Larsen, men på mystisk vis klarte målvakten å legge seg over ballen på en måte som gjorde at den skled under kroppen hans, mellom beina hans, og over linja.

DÅRLIG DAG: Molde-keeper Jan Kjell Larsen fortviler.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
DÅRLIG DAG: Molde-keeper Jan Kjell Larsen fortviler. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

- Jeg fikk bare høre at han glapp den under seg, jeg lå jo med tenna i kunstgresset der. Men det var et knallhardt skudd vet du, sier en glisende Johannessen.

Thomas Holm gjorde vondt verre for Molde ikke lenge etter.

Den normalt defensivt trygge midtbanekrigeren slurvet voldsomt foran egen sekstenmeter, mistet ballen til Carl Erik Torp, og Torp satte ballen forbi en Larsen som heller ikke ved denne anledningen framsto som en menneskelig mur.

Bommet på straffe
Hadde det ikke vært for tabbene kunne Molde vært lett på høyde med hjemmelaget, og anført av en god Magne Hoseth skapte de nok til å score et par i riktig ende også.

Men like etter hvilen misset Jan Kjell Larsen igjen.

Kim Holmen utførte et av sine akrobatiske innkast fra siden, og Larsen ble lurt av lengden spissen fikk på hivet. Målvakten mistet ballen i tverrliggeren og ned på streken, der Adem Güven kunne skli den den siste meteren over linja.

Baye Djiby Fall reduserte for Molde med 35 minutter igjen, men den helsvarte Molde-kvelden ble enda mørkere da Magne Hoseth misbrukte muligheten til å redusere enda en gang fra straffemerket ti minutter før full tid.

Thomas Myhres tigersprang sto i sterk kontrast til kollega Larsens opptreden på motsatt side, og inngripenen som hindret en Molde-sluttspurt ble også et godt symbol på hva som skilte lagene på Gjemselund i kveld:

Evnen til å unngå personlige feil.

- De bommer ikke med vilje, og Magne har ikke bommet på en straffe på seks år. Men da han bommet på denne var det jo slutt, sier Kjell Jonevret, som ikke vil kritisere spillerne sine.

- Det var en utrolig viktig seier og det var viktig å sende et budskap til konkurrentene. Vi skal ta flere poeng her på hjemmebane, sier KIL-trener Tony Gustavsson.

MÅTTE LE: En overrasket målscorer Olav Tuelo Johannesen og Kongsvinger jubler etter at Molde-Larsen glapp ballen og ga KIL 1-0.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
MÅTTE LE: En overrasket målscorer Olav Tuelo Johannesen og Kongsvinger jubler etter at Molde-Larsen glapp ballen og ga KIL 1-0. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer