Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Gjort til juleslakt

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tapte 2-0 for bunnlaget Watford. Keeper David de Gea med grusom tabbe på 1-0. Nå kommer råkjøret mot Solskjær. Igjen.

TRIST DAG PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hadde en elendig dag på jobb i Watford. Foto: NTB scanpix
TRIST DAG PÅ JOBB: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United hadde en elendig dag på jobb i Watford. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Watford - Manchester United 2-0

VICARAGE ROAD (Dagbladet): Seier og tre poeng. Punktum! Det var utgangspunktet for Manchester United mot bunnlaget Watford i ettermiddag.

Elton Johns favorittlag hadde bare vunnet én av 17 kamper før møtet på Vicarage Road. United - på side - så muligheten for en femteplass med seier.

Men etter en svak første omgang, fikk United en katastrofal start på andre omgang. Først tabbet keeper David de Gea seg ut og slapp en ball fra Ismaïla Sarr mellom hendene. Så ble samme Sarr felt av Uniteds høyreback Aaron Wan-Bissaka. Troy Deeney satte straffen sikkert i mål.

BRØLER: David de Gea tabbet seg ut på 1-0 til Watford. Foto: NTB scanpix
BRØLER: David de Gea tabbet seg ut på 1-0 til Watford. Foto: NTB scanpix Vis mer

På benken satt Ole Gunnar Solskjær med armene i kors. Han trodde knapt det han så. I løpet av fem minutter ble Manchester United gjort til juleslakt.

Etter 2-0-tapet vil kritikken igjen komme mot nordmannen, som har fått en forferdelig start på jula. Nå nytter det ikke med ord om «unggutter som er i utvikling». Dette var rett og slett en horribel forestilling på Vicarage Road.

- Manchester United må ha en lang og hard kikk på seg selv, sier BBC-ekspert og tidligere England-spiller Matt Upson.

- Jeg er veldig skuffet, forteller Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

- For fire timer siden snakket vi om hvor positivt det var, at vi hadde startet gjenoppbyggingen av laget. Men nå er jeg skuffet. Vi må komme til disse stadionene og få poeng. Selvtilliten deres var ikke på topp. Vi hadde selvtillit, fordi vi hadde gjort det bra i det siste.

Solskjær fortsetter:

- Første omgang kunne vært min testimonial. Det gikk sakte og tempoet var dårlig. I andre omgang ga vi bort to mål.

- Vi var slurvete og ga fra oss ballen altfor mange ganger, spesielt i første omgang, sier midtstopper Harry Maguire.

- Jeg følte at vi hadde spillet for å vinne. Vi burde scoret i første omgang, men vi må bli bedre mot motstandere som legger seg lavt.

En gledelig nyhet for United var det at Paul Pogba var tilbake i troppen. Han har ikke spilt siden 30. september, mot Arsenal, på grunn av en ankelskade. Han startet ikke, men bare det at han var i troppen er et framskritt.

United møtte et lag der lite har vært på stell de siste månedene. Faktisk er den nåværende treneren, Nigel Pearson, lagets tredje trener denne sesongen. Javi Gracia og Quique Sánchez Flores fikk begge sparken, før Pearson kom inn 6. desember.

Gjestene startet med et lite trykk på Watford. Laget hadde ballen 60 prosent av tida, men omtrent ingenting var farlig. Tvert imot besto hjemmelaget av en oppofrende og hardtarbeidende gjeng.

United hadde en mindre og en større sjanse i første omgang. Den første kom etter seks minutter da Daniel James rullet opp på høyrekanten. Foran mål fant han Anthony Martial, som skjøt utenfor fra 14-15 meter.

Aller største var muligheten etter 34 minutter. Jesse Lingard ble spilt gjennom av Martial. Alene med keeper Ben Foster forsøkte han å lobbe ballen i mål, men det endte over.

Solskjær gjorde ingen bytter i pausen. Mason Greenwood ble sendt i oppvarming ganske raskt, men bare fem minutter ut i andre omgang startet katastrofen.

Watford fikk frispark inne på Uniteds banehalvdel. Ballen endte til slutt hos Ismaïla Sarr, som skjøt på halv volley. Skuddet skulle være keepermat for David de Gea, men på underlig vis endte ballen mellom hendene hans og i mål.

SKADERI IGJEN: Paul Pogba var tilbake for Manchester United, men det hjalp ikke. Foto: NTB Scanpix
SKADERI IGJEN: Paul Pogba var tilbake for Manchester United, men det hjalp ikke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spanjolen skjønte umiddelbart at han hadde tabbet seg ut og ble liggende med hodet ned i gressmatta. Noen trøstens ord fra Victor Lindelöf hjalp ikke.

For mer skulle det bli: Fire minutter seinere fikk Watford straffe da Sarr ble felt av Aaron Wan-Bissaka. Situasjonen ble sjekket av VAR, men straffen ble stående. Den satte Troy Deeney sikkert i mål.

United satte innpå både Mason Greenwood, Paul Pogba og Juan Mata. Men ingenting hjalp.

Dette ble Watfords dag i Premier League.

Artikkelen oppdateres!