- Glad Åge blir i RBK

Vidar Riseth sier Åge Hareide er den beste treneren han noensinne har hatt.

 • Hareide: - Jeg blir i RBK

  FORNEBU (Dagbladet.no): Like etter at Åge Hareide i dag bekreftet at han blir i Rosenborg i stedet for å bli landslagstrener, kom Vidar Riseth nærmest med en kjærlighetserklæring til klubbtreneren sin.

  - Det er bra for Rosenborg at Åge blir. Han er den beste treneren jeg noen gang har hatt, sier Riseth til Dagbladet.no

  Han synes ikke det er merkelig at landslaget og andre klubber er interesserte i Hareides tjenester.

  - Alle vil ha den beste. Og Åge har vist at han er den beste, sier RBK-stopperen.

  - Utrolig humør


  - Hva er det som gjør Åge Hareide til en så god trener?

  - Først og fremst har han et utrolig humør. Han er bestandig blid, men kan også si fra når det trengs, og da har alle respekt for ham. Han får til den balansen veldig bra, sier Riseth.

  - Og som privatperson er han en knakende fin fyr. Han er en type du blir glad i.

  Riseth understreker at han ikke spilte så lenge under Nils Arne Eggen i Rosenborg, og ikke ønsker at uttalelsene hans tolkes som en sammenlikning mellom RBK-legenden Eggen og årets suksessmanager Hareide.

  - Nils var jo også veldig god. Men jeg har spilt mye i utlandet, og sammenliknet med trenerne mine der er Åge klart best, sier han.

  Håper på spill


  Riseth håper på spille mot Spania i morgen. Han ble hentet inn da Henning Berg fikk karantene etter det gule kortet på Mestalla. Om Ronny Johnsen fortsatt er frisk i morgen, er han den mest sannsynlige stoppermakkeren for Claus Lundekvam, men Riseth er også aktuell.

  - Jeg var med i formasjonstreninga i dag som alle andre. Det hadde vært kjempegøy å få spille. Vinner vi på et stappfullt Ullevaal stadion i morgen, blir det jo en historisk seier og det er klart det hadde vært artig å være med på det, sier Vidar Riseth.

VIL SPILLE:</B> Vidar Riseth (i midten) forsøkte å spille seg inn på laget under dagens trening. Her i hodeduell med Steffen Iversen.