- Glad det ikke ble gull

Sportssjef Jan-Erik Aalbu synes det var greit med bronsemedalje i gårsdagens laghopping. Han mener at gull hadde vært i overkant så tidlig.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): - Jeg er glad det ikke ble gull. Da hadde det tatt helt av. Vi har kommet veldig langt på kort tid, men har fortsatt mye å lære. Gull er for tidlig i forhold til prosessen. Nå har vi fortsatt noe å strekke oss etter. Neste vinter skal vi være verdens beste hoppnasjon. Gullet tar vi i VM om to år, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

I riktig retning

Landslagstrener Mika Kojonkoski er enig i at laget trenger mer tid på seg for å være stabilt i toppen.

- I OL i fjor ble vi nummer ni. Nå er vi på et helt annet nivå. Hadde vi gjort det bedre, ville det nesten vært for bra. For laget er bronsen et skritt i riktig retning. Selv regner jeg lagkonkurransen i går som en av mine største seirer. Vi presterer på et høyt nivå, noe som gjør meg både stolt og glad, sier Mika Kojonkoski.

Ikke optimalt

Ingen av de fire nordmennene greide å ta ut hele potensialet i lagkonkurransen. Lars Bystøl fordi han var sliten etter å ha brukt opp mye av kreftene på å kvalifisere seg i går formiddag.

Likevel ble han beste norske poengplukker.

- Jeg startet dagen med frokost klokka kvart på sju, så det har vært en lang dag. På formiddagen hadde jeg to hopp på over 130 meter da jeg kjempet med Roar Ljøkelsøy om den siste plassen på laget. I rennet var jeg sliten, spesielt i hodet. Selv om jeg var beste nordmann, er jeg ikke fornøyd med de to hoppene mine. Jeg ville så mye, men fikk det ikke helt til å stemme, sier Lars Bystøl.

Tommy Ingebrigtsen hadde mye rusk i maskineriet, og var urytmisk i begge hoppene.

- Ingen av hoppene mine var noe spesielt. Likevel er jeg godt fornøyd. Bronse uten maksimal uttelling må være greit, sier Tommy.

Uten risiko

Sigurd Pettersen sier rett ut at både han og resten av laget hoppet uten risiko.

- Ingen av oss greide å ta ut det aller beste, likevel ble det medalje. Selv har jeg slitt med bakken siden jeg slo skuldra ut av ledd. Hoppingen min er nok maksimalt av det jeg er god for akkurat nå, sier Sigurd Pettersen.

Norge ledet etter de to første omgangene (Tommy Ingebrigtsen og Lars Bystøl).

Sigurd Pettersen hoppet laget ned på tredjeplass, før Tommy sørget for avansement til annenplass da Funaki falt.

Da Bjørn Einar Romøren satte utfor som sistemann på laget, lå Norge fortsatt på annenplass. Sekunder seinere var den forvandlet til bronse. Japan var også foran - med ett fall.

- Gull verd

- Bronsen er gull verd for norsk hoppsport. Selv om vi ikke greide å ta ut det beste, svikter vi heller aldri, sier Sigurd Pettersen.

- Vi har jobbet knallhardt for dette, og har et lag som både står på skikkelig og har gode holdninger. Nå gjelder det at vi ikke blir døgnfluer. Målet er å bli gode over tid, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

SMAKEN AV SUKSESS: Tommy Ingebrigtsen satser på at bronsemedaljen er fri for mageondesmitten som har herjet i VM-landsbyen. Bronselaget er fra venstre Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Ingebrigtsen og Norges bestemann Lars Bystøl.