- Glad for å slippe Portugal

Thierry Henry fant seg selv og sikret fransk gruppeseier.

(Dagbladet.no): Sveits-Frankrike 1-3.

Thierry Henry er som regel synonymt med scoringer. Fram til og med første omgang i kveld har han ikke vært til å kjenne igjen i Portugal. Før pause hadde han et par sjanser av det feite slaget han omsetter i scoringer ukentlig i Arsenal. Men ballen ville ikke inn i mål.

Det var først i det siste kvarteret det løsnet for Henry. Først fikk han med seg en stuss fra Louis Saha, dro seg forbi en forsvarer og satte ballen til side for keeper.

Åtte minutter seinere fikk han en krosspasning på venstresida, der han liker å starte. Som en blåkopi av en drøss med mål han har scoret før, skar han gjennom sveiternes hullete forsvar og satte ballen i nærmeste hjørne.

Dermed holder kanskje kritikerne tett en stund.

- Vi har blitt kritisert, noen ganger med rette. Men det viktigste er å ende på toppen av gruppa, sier Henry ifølge Reuters.

For seieren betyr førsteplass i gruppe B foran England, og Hellas i stedet for Portugal i kvartfinalen. Det er Henry glad for.

- Jeg har respekt for Hellas, men det er uansett bedre å unngå Portugal, sier han.

Frankrike tok ledelsen etter 20 minutter da Zinedine Zidane slo Sveits' keeper Jörg Stiel i lufta etter en corner, men 18 år unge Johann Vonlanthen ble EM-historiens yngste målscorer da han utliknet for Sveits seks minutter seinere.

Etter det lå Frankrike lenge an til et tøft møte med vertsnasjonen Portugal i kvartfinalen torsdag. Nå får England i stedet den jobben, mens Frankike altså møter overraskelseslaget Hellas i Alvalade på fredag.

ENDELIG! Thierry Henry har scoret sitt første EM-mål, og gratuleres av lagkaptein Zinedine Zidane.
3-1:</B> Thierry Henry glir forbi Murat Yakin før han fastsetter sluttresultatet.