- Glad for å være tilbake

Treningskamp i håndball: Tyskland - Norge 23-16. Frode Scheie er glad for å være tilbake på det norske håndball-landslaget etter å ha blitt vraket i Norges VM-tropp. I går stod Frode 47 minutter, men han kunne ikke forhindre stortap.

- Jeg er glad for å være tilbake på landslaget og i miljøet sammen med gutta igjen. Skuffelsen over ikke å komme med i VM-troppen er jeg ferdig med, sier Frode til Dagbladet.

Hva med krangelen mellom Steinar Ege og deg?

- Den er blåst opp veldig i media og det er ikke verre enn at vi kan løse det, sier Frode.

Han spilte de 47 første minuttene i går før han skiftet plass med Sindre Walstad på stillingen 9-17.

- Byttet var avtalt på forhånd, sier Frode.

Sleit tungt

Det norske laget startet oppløftende i går og ledet 8-7 etter 25 minutters spill, men ved pause var tyskerne to mål foran til stor jubel fra de 4000 tilskuerne på tribunene i Rostock.

- Vi burde ledet ved pause. Tyskerne scorer tre raske mål på slutten uten at vi klarer å sette ballen i nettmaskene, sier Frode.

I starten av andre omgang sovnet det norske laget og tyskerne økte enkelt ledelsen til fem måls forsprang. En ledelse Norge aldri klarte å gjøre noe med.

- Vi kom litt bakpå og sleit tungt i angrepsspillet, sier Frode.

Kontringsmål

Norge hevet seg imidlertid mot slutten av kampen og hindret katastrofe-sifre etter flere scoringer de siste ti minuttene.

- Det som er positivt med kampen er at tyskerne ikke scorer mange mål i etablert angrep. Flere av scoringene kommer etter kontringer som følge av våre angrepsfeil, sier Frode.

Navnebror Frode Hagen og Preben Vildalen ble Norges toppscorere med fire fulltreffere hver. Ellers gjennomførte Vegard Samdahl en meget god kamp. Fyllingen-spilleren Jarle Rykkje debuterte for øvrig på det norske landslaget.

NB!Neste gang herrelandslaget samles er i midten mai. Først blir det en turnering i Tunisia før to landskamper på hjemmebane mot Sveits som en siste test før EM-kvalifiseringen mot Polen borte og hjemme i juni.