- Glad for at Frode blir med

Frode Andresen har bestemt seg for å være med Norges lag til verdenscuprenn i Lahti denne uka. Beslutningen blir tatt imot med lettelse og glede i den norske skiskytterleiren og av Frodes samboer. - Jeg er glad for at han blir med, sier Gunn Margit Andreassen.

Landslagstrener Audun Svartdal åpner for muligheten at Frode Andresen blir med på Norges lag i VM-stafetten som ble avlyst i Holmenkollen for en drøy uke siden.

- Jeg er glad for at Frode besluttet å bli med til Finland. Selv om det har vært så som så med trening for ham den siste uka på grunn av alt oppstyret, forteller Frodes samboer Gunn Margit Andreassen til Dagbladet.

Hun blir også med til Lahti. Gunn Margit er tatt ut på kvinnelandslaget, sammen med blant andre verdensmester Liv Grete Skjelbreid.

Frode Andresen var i går kveld ikke tilgjengelig for kommentar.

Viktigst

Landslagstrener Audun Svartdal er ikke spesielt bekymret for Frode Andresens fysiske forfatning etter siste ukes storm rundt skiskytterens person.

- Det viktigste er at han nå kommer tilbake til oss, sier Audun Svartdal til Dagbladet.

Han understreker at det hele tida har vært opp til Frode selv å bestemme seg for eller imot deltakelsen i Lahti.

Støtter Frode

- Vi har forsikret Frode om at vi støtter ham som menneske i denne situasjonen, selv om vi ikke støtter ham i den saken som førte til hans diskvalifikasjon i VM i Holmenkollen.

- Men den saken tas opp til behandling i andre instanser. Vi skal bare ha et skikkelig lagmøte der vi gjør oss ferdig med den for alltid, sier Audun Svartdal.

Ingen problemer

Landslagstreneren forteller at Frode Andresen tok direkte kontakt med ham og flere landslagsløpere forrige uke, før han tok sin beslutning.

- Frode har ikke snakket med meg. Men han er hjertelig velkommen!

- Det at han er tilbake på laget vil ikke by på noen problemer overhodet, mener Ole Einar Bjørndalen, som er langt mer spent på formen etter en ukes pause etter VM.

- Men jeg gleder meg til å gå verdenscuprenn igjen, sier Ole Einar.

Skiskytterne reiser til Lahti i dag. De fire som skal gå VM-stafetten lørdag, blir tatt ut dagen før.

- Det blir et helt nytt uttak. Men det kan godt bli de samme fire som var på startstreken i VM i Holmenkollen, sier Audun Svartdal.

De fire på den avlyste VM-stafetten i Kollen var Halvard Hanevold , Frode Andresen , Dag Bjørndalen og Ole Einar Bjørndalen .