- Glad for at klubben ikke tok den feige løsningen

Martin får fortsette i Vålerenga - spillere kan ryke.

VALLE (Dagbladet): Cirka klokka 12 i ettermiddag ankom det sportslige utvalget i Vålerenga med leder Håvard Lunde i spissen Valle for et i utgangspunktet planlagt evalueringsmøte med manager Martin Andresen.

- Dette er et forhåndsavtalt møte hvor vi har tenkt til å gå igjennom vårsesongen og A-lagets prestasjoner, sa Lunde på vei inn til samtalen med Andresen.

Likevel: Etter en svak sesonginnledning med cup-exit mot Sandefjord og hjemmetap mot tabelljumbo Stabæk som foreløpige bunnoteringer, hersket det liten tvil om at situasjonen er ekstraordinær, uansett hvor planlagt møtet tidligere har vært.

Endrer spillestil
Ti over fire kom ledelsen ut, etter en flere timers evaluering. Martin Andresen fortsetter som trener.

- Vi har evaluert Martin og hele opplegget med spillere og trenerteam, og hele den langsiktige ideen Martin har utviklet og har fått støtte for. Vi vil at Martin skal fortsette, vi tror på det han har presentert, og vi tror at dette skal bli bra. Vi har ikke fått de resultatene vi ville hatt, men i dag skinner sola, sier styreformann Åge Petter Christiansen.

- Så blir det noen kortsiktige justeringer som Martin kommer til å ta med laget og spillerne, men vi gir Martin full tillit, sier Christiansen.

Justeringene gjøres for at laget skal få flere poeng. Nå endrer Vålerenga spillestil, enklere virkemidler er oppskriften.

- Vi er nødt til å utvikle oss videre for å kunne spille sånn som vi ønsker. Vi må vinne fotballkamper. Vi er ikke gode nok til å spille på den måten nå. Det går litt på ferdigheter, når vi ikke får det til så er det ikke lett å være dominerende og kontrollere kamper. Nå blir det endringer i spillestilen midlertidig, sier Martin Andresen.

Han er ikke overrasket over at han får fortsette.

STOR INTERESSE: Martin Andresen smilte og virket fornøyd på vei fra Valle. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOR INTERESSE: Martin Andresen smilte og virket fornøyd på vei fra Valle. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg er fornøyd med at klubben har stått så godt som den har gjort i stormen. Den tok ikke den feige og enkle løsningen, sier han.

Noen har feil utvikling
Samtidig antyder både Andresen og Håvard Lunde at det kan bli utskiftninger i spillergruppa.

- Alle som ønsker å spille for Vålerenga vet at det ligger et krav i bånn, minsteinnsats, minsteprofesjonalitet. De som har lyst til å være med og kjøre et ordentlig løp videre er velkommen til å være med. Er det noen som føler de ikke fyller de skoene, så får de kanskje finne noe annet å gjøre, sier Lunde, og understreker at alle må dra i samme retning.

- Vi er helt avhengige av mennesker som er opptatte av å gjøre lagkameratene gode, og tenker på fellesskapet og ikke bare seg selv. Det er det vi vil ha på alle nivåer i klubben. Spillere kommer og går, noen har en riktig utvikling, og andre har en feil utvikling. Sånn er det, sier Martin Andresen.

Styreformann Åge Petter Christiansen bekrefter i den sammenheng at klubben forhandler med Feyenoord om en overgang for Harmeet Singh.

Håvard Lunde brukte forøvrig også anledningen til å avvise at han har sagt at klubben ikke har råd til å sparke Martin.

- Det har jeg aldri sagt. Det Martin har bygget opp skal ha få drive videre med. Martin, og vi, og alle sammen må ta et skritt fremover. Vi har tro på at arbeidet til Martin vil gi resultater, sier han.