- Glad for at landslaget stoler på meg

Hushovd synes VM-løypa ser tøff ut.

VM-KLAR: Thor Hushovd fikk i dag klarsignal til VM i Toscana seinere denne måneden. Det setter han pris på. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
VM-KLAR: Thor Hushovd fikk i dag klarsignal til VM i Toscana seinere denne måneden. Det setter han pris på. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

BMC-proffen Thor Hushovd (35) var godt fornøyd med at han fikk klarsignal til fellesstarten i sykkel-VM i Firenze.

Nordmannen er for tiden i Italia og forbereder seg sammen med BMC-laget til lagtempoen i VM for de profesjonelle lagene. Lagtempoen går søndag 22. september. En uke senere står fellesstarten på programmet, der Hushovd sammen med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skal forsvare de norske fargene.

- Jeg er glad for at landslagsledelsen stoler på meg og tok meg ut til sykkel-VM. Jeg setter stor pris på at de ser på meg som en som vil gjøre sitt beste i et VM, sa Hushovd i en kommentar via BMC-laget.

- Jeg har ikke konsentrert meg noe særlig om VM. Jeg forberedte meg til rittene i Hamburg og Plouay. Nå er de over, men det gikk ikke helt som forventet. Nå ser jeg fram til VM og det første målet er lagtempoen som er viktig for både meg og BMC, sa Hushovd.

- VM-løypa er jo veldig tøff. Jeg tror ikke det vil være så veldig mange igjen mot slutten som vil være med å kjempe om gullet. Men det er en vanskelig løype, så man vet aldri, la 35-åringen til.

Hushovd slet lenge med formen. Han rakk ikke å komme i toppslag før Tour de France, men ifølge ham selv har han brukt sommeren godt.

- Sesongen min fikk et oppsving etter Criterium du Dauphine i juni. Jeg var i grei form, men så vant jeg NM og siden har det bare gått bedre og bedre, sa VM-vinneren fra 2010.

(NTB)

LØYPEPROFIL: Herrenes landeveisritt starter i byen Lucca og ender med ti runder i en løype på 16,6 kilometer i Firenze. Grafikk: toscana2013.it
LØYPEPROFIL: Herrenes landeveisritt starter i byen Lucca og ender med ti runder i en løype på 16,6 kilometer i Firenze. Grafikk: toscana2013.it Vis mer