Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Glad for Skari-ansettelsen

- Vi kan lære mye av Bente, sier Marit Bjørgen.

Skari skal være mentor og sidetrener for kvinnelagene i minst 20-25 samlingsdøgn kommende sesong. I følge Kristin Murer Stemland er det jentene selv som har tatt initiativet til å få den gamle skidronningen inn i trenerteamet.

Nye øyne

-  Vi ymtet frempå og har vært med i prosessen hele veien, selv om jeg tror Egil (Kristensen, landslagstrener red. anm) også var inne på tanken, sier Murer Stemland.

Sammen med verdenscupvinner Marit Bjørgen tror hun det vil være svært positivt å få en kvinne inn i trenerteamet.

-  Som kvinne tror jeg Bente kan se andre behov og oppfatte signaler som kan gå Egil og de andre gutta forbi. Dessuten er det ikke mange år siden hun var i samme posisjon som vi er nå, og de erfaringene hun har tror jeg vi kan lære mye av, sier Marit Bjørgen - som for tiden ferierer i Mexico.

-  Hun har lyktes i mye av det hun har gjort, og da må hun ha gjort noe riktig. Det kan vi lære av. At det kommer inn en som har stått utenfor i noen år og ser ting med nye øyne tror jeg også er veldig positiv, sier Murer Stemland.

Bjørgen mener også det er positivt å få litt nye krefter inn i landslaget.

Behov for kvinner

 SAMMEN IGJEN:  Bente Skari (t.h.) og Marit Bjørgen etter en 5 kilometer I Italia for tre år siden, der Skari vant og Bjørgen ble nummer fire. Nå skal de reise sammen igjen, med Skari som trener. Foto: Scanpix
SAMMEN IGJEN: Bente Skari (t.h.) og Marit Bjørgen etter en 5 kilometer I Italia for tre år siden, der Skari vant og Bjørgen ble nummer fire. Nå skal de reise sammen igjen, med Skari som trener. Foto: Scanpix Vis mer

-  Jeg tror det blir veldig bra. Vi har behov for nye folk inn i laget. Det har vært lite fornøyelse de siste årene så jeg tror det vil bli fint med litt nye impulser, sier Bjørgen.

Vår nye langrennsdronning er ikke i tvil om at hun kan lære mye av sin forgjenger.

-  Jeg tror vi kan lære veldig mye av Bente, vi sitter med mange spørsmål som hun sikkert kan hjelpe oss med. Hun sitter på mye kunnskap både i forhold til trening og erfaring i mesterskap, mener Bjørgen.

Langrennssjef Åge Skinstad er ikke i tvil om at det vil være positivt for jentene å få en dame inn på trenersiden.

-  Det tror jeg er veldig positivt. Hun tenker mer likt jentene enn hva en mannlige trener kan gjøre, og det er lett for Bente å se ting fra løpernes side. Dessuten har hun jo også tilegnet seg lederkunnskaper med topptrenerutdannelsen hun har tatt, påpeker Skinstad - som synes det er viktig å få flere kvinner inn på trenersiden i norsk idrett.

-  Det er helt klar viktig å få flere kvinner inn på leder og trenersiden i idretten, selv om det nok aldri blir 50/50. Men vi henter ikke inn Bente for å skape en kjønnsbalanse, der er egenskapene hennes vi er ute etter, understreker Skinstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling