Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glad for trenerskifte

En medspiller måtte bli skadd før Torjus Hansén fikk sjansen for Rosenborg i år. Hansén tror det er bra for hans egen fotballframtid at Ola By Rise fikk sparken.

EINDHOVEN (Dagbladet): Vidar Riseth takket for seg tidlig i første omgang mot Lyn på lørdag. Inn kom Torjus Hansén til bare sin fjerde kamp for sesongen. Tre har attpåtil vært som innbytter. Landslagsspilleren som kom fra Bundesliga i fjor sommer, har blitt avspist med 212 spilleminutter i Tippeligaen i år. Skader må ta litt av skylda. Men langt fra alt.

-  Det går ikke an å få mindre tillit enn jeg har fått i år. Sånn sett er det positivt at det skjer et trenerskifte, sier Hansén.

Han fikk langt større tillit den halve sesongen i RBK under Åge Hareide. Da spilte han sju kamper.

Ble humørsjuk

Riseth er nå ute for resten av sesongen, og Hansén gleder seg voldsomt til de seks kampene som gjenstår før jul. Han får med seg desserten. Tre kamper i Champions League og tre kamper i Royal League. Og han føler seg langt fra rusten.

-  Det gikk bra mot Lyn lørdag, og jeg føler meg veldig klar, sier han.

Men det har ikke vært like lett å være positiv tidligere i sesongen.

-  Jeg må innrømme at det har tæret på både sjøltilliten og humøret, sier han.

Likevel har han avvist forespørsler både fra Fredrikstad, Odd og Start.

-  De klubbene der har kontaktet meg, men jeg ønsket å bli. Det kommer alltids en sjanse. Bare så synd det måtte en skade til for at det skulle skje. Det er aldri moro når en kollega blir skadd, sier han.

Hoftun småsjuk

Nå ser Torjus Hansén fram til en ny sesong med en ny trener.

-  Det blir spennende å se hvordan løsningen blir.

Det er uansett ikke aktuelt å gå på en ny marerittsesong som i år.

-  Alle ønsker å spille fotball. Vi får se hvordan det utvikler seg.

Han er spent på hvordan det utvikler seg med Erik Hoftun også. Veteranen løp rett i garderoben i går med sår hals.

-  Han har fått snakkeforbud, men han blir klar til kampen, sier lege Ketil Holen.

Trener Ola By Rise sier dette om Rosenborgs sjanser i kveld:

-  Vi må vinne for å være med i kampen om andreplassen. Vi får nok flere kontringsmuligheter enn på Lerkendal, men det er ingen grunn til å tro at PSV blottlegger seg. PS: Rosenborg kan ta tredjeplassen og videre avansement i UEFA-cupen selv med tap i kveld. 1- 0-seier mot Panathinaikos i neste kamp kan vise seg å holde. Men ett poeng i kveld kan også bli svært viktig - om Rosenborg får et forventet tap mot Arsenal samtidig som Panathinaikos tar et poeng fra PSV hjemme i Aten i siste gruppekamp.

GLEDER SEG: Torjus Hansén ser fram til en ny sesong med en ny trener. Og forhåpentligvis mer spilletid. Her i duell med forsvarsmakker Erik Hoftun. <!--FOTO-->Foto: Arnt E. Folvik
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media