Glad han grep sjansen i United

I et helsvart år for norsk landslagsfotball, har en av de hyppigst brukte forklaringene vært mangelen på nordmenn i profilerte klubber utenlands. Det forteller imidlertid ikke hele sannheten.

CARRINGTON (Dagbladet.no): På norske guttelandslag er det ikke et noe uvanlig syn å se klubblag som Tottenham, Udinese, Manchester City, Everton og ikke minst Manchester United på troppsoversiktene fra NFF.

Magnus Wolff Eikrem (18) er stjerneeksempelet på det stadig økende antallet nordmenn som får muligheten til å utvikle seg til seniorspillere innenfor noen av de beste, men samtidig tøffeste rammene en junior kan utfolde seg innenfor.

Populært

- Det har nok blitt mer populært å reise ut i ung alder. Det har ført til at de yngre landslagene har blitt mye bedre. Ser man fra G19 og nedover, tror jeg at vi har mange av de beste de årgangene vi har sett i norsk fotball, sier Eikrem til Dagbladet, og tenker spesielt på de tekniske sidene av spillet.

Eikrem kom til United som 16-åring etter allerede å ha spilt a-lagsfotball med Molde 2 i 2. divisjon. Selv om han sannsynligvis hadde vært i nærheten av tippeligafotball allerede nå, er ikke Eikrem i tvil om at han har hatt vel så stort utbytte av å gå gradene i Manchester United.

- Jeg synes jeg har hatt en god utvikling siden jeg kom hit. Jeg er tålmodig og vet at jeg må jobbe med svakhetene mine, sier Eikrem og framhever spesielt taklingsspillet og løpskapasiteten som sider ved spillet sitt han føler han kan bli bedre på.

Minner om Carew

Han er heller ikke den eneste unge og lovende nordmannen som daglig legger ned knallhard innsats på treningsfeltet for å komme et steg nærmere drømmen om førstelagsspill. Angriperen Joshua King (16) kom til klubben i sommer, og viser takter som får Eikrem til å trekke fram superlativene.

UNG OG LOVENDE: Magnus Wolff Eikrem går gradene i Manchester United. Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet
UNG OG LOVENDE: Magnus Wolff Eikrem går gradene i Manchester United. Foto: Jørgen B. Hoff/Dagbladet Vis mer

- Joshua er en spiller som minner om John Carew i spillestilen, det er bare det at han kommer til å bli bedre.

Glad han grep sjansen i United