Glad han slapp å møte Northug

Italias nye idrettshelt heter Pietro Piller Cottrer. Han er glad han slapp å møte Petter Northug jr på tredjeetappen.

PRAGELATO (Dagbladet): -  Jeg tror Norge kan ha mistet medaljene ved at de ikke hadde Petter Northug her, sier Pietro Piller Cottrer til Dagbladet, uten at vi har nevnt Northugs navn!

31-åringen avgjorde gårsdagens stafett da han sprengte feltet på tredjeetappen.

«Killer Piller» - som han liker å bli kalt - er fullt klar over at Norge har et problem på fristiletappene.

Oppdatert på Norge

-  Dere har hatt med skiskyttere før. Nå har vel ikke Berger vært helt i slag, men kanskje kunne Andresen eller Bjørndalen gått? Pietro fulgte med på resultatene i junior-VM - og er svært spent på Petter Northugs framtid.

-  Han holder et høyt nivå allerede, sier italieneren.

Italienske aviser har slått opp historier som kobler Piller Cottrer til den samme fascistiske filosofien fotballspiller Paulo di Canio representerer.

Bare en spøk

På romdøra i deltakerlandsbyen skal han og romkompis Valerio Checchi ha hengt opp et fascistisk skjold, inne på rommet har de svarte skjerf hvor det står «Kamerat Pietro» og «Kamerat Valerio» - og han ble tidligere i OL sitert på at han vurderte en romerhilsen - strak arm i været - hvis han vant.

-  Nei, nei, det er en misforståelse. Det er bare en spøk, sier «Killer Piller», før han gjør seg klar for langrennsfest.

-  Det er fortsatt ei uke til femmila, sier han og gliser.

HJEMMESEIER: Mannen som avgjorde stafetten til Italias fordel i går - Pietro Piller Cottrer - tror jobben hadde blitt verre om Norge hadde hatt med Petter Northug.
Petter Northug