- Glad ikke ballene røk

Tore André Flo må belage seg på en fotballpause etter det ublide møte med knottene til Tunisias keeper.

Flo misset to store sjanser og måtte ut med en skade som setter resten av sesongen i fare, men han så den lyse siden.

- Jeg er glad ballene holdt, for det var like før de røk. Hele shortsen revnet da han satte knottene i meg, sa en haltende Flo på vei ut i spillerbussen etter Norges 0-0-kamp mot Tunisia.

Han følte seg i slag og ville revansjere 30 måneders måltørke på landslaget. Det ville han sannsynligvis greid også, om ikke Tunisias keeper Chokri El Ouaer hadde stemplet ham stygt idet Flo lobbet i stolpen.

- Det er veldig vondt. Jeg håper det ikke er så galt, men det går nok 14 dager før jeg kan spille igjen, sa Flo, som fikk spille bare 15 minutter.

Han rakk å være alene med keeper to ganger. Første gang reddet El Ouaer, andre gang traff stryningen stolpen - før han ble truffet selv.

Vet mer torsdag

- Det går nok et par uker før han kan spille igjen, men det kan også bli lenger. Vi vet mer når vi undersøker ham torsdag. Om han kan bøye kneet 90 grader, så er det ikke så ille. Kan han det ikke, kan det gå seks uker, sa landslagslege Lars Engebretsen.

I så fall ryker den skotske FA-cupfinalen mot Celtic for Rangers-spilleren. Den spilles 4. mai.

- Det er det som er kampen for oss. I ligaen er vi sjanseløse nå, selv om jeg gjerne ville spille serieinnspurten også, sa Flo.

- Jeg følte meg på alerten i dag, og hadde to store sjanser i det første kvarteret. Det er surt at jeg ikke fikk spille mer. Ved den første sjansen føk keeperen ut som en tiger, og jeg rakk ikke å tenke så mye, jeg bare skjøt. Den andre sjansen var veldig lik, men da prøvde jeg å lobbe tidlig. Jeg vet ikke om jeg kunne gått rundt ham, men så kom han ut og traff meg.

Kul på låret

Engebretsen forteller at han straks skjønte at Flo hadde spilt ferdig for dagen.

- Det ble en kul på låret med en gang, og den var ganske diger, sa legen, som vurderer Flos skade som mer alvorlig enn den som satte André Bergdølmo utenfor landskampen mot Tunisia.

Bortsett fra Flo pådro ingen av de norske spillerne seg skader onsdag.

- Vi burde nok vunnet kampen, selv om jeg ikke så mer enn det kvarteret jeg var med på. Resten av kampen tilbrakte jeg på behandlingsbenken inne i garderoben, sa onsdagens uheldigste nordmann.

(NTB-Sjur Natvig)

<B>SKADD: Tore André Flo måtte ut med skade. Foto: Heiko Junge, SCANPIX