- Glad jeg droppet Cofidis

Proffsyklist Kurt Asle Arvesen er glad han takket nei til Cofidis. Profflaget sitter fast i dopingklisteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

28-åringen var et pennestrøk unna en tilværelse midt oppi dopingskandalen som rammer sykkelverdenen med full tyngde. Etter etappeseieren i Giro d'Italia i fjor, fikk Arvesen et supertilbud fra gigantlaget Cofidis. Nordmannen takket nei, syklet videre for lilleputten Team fakta før han til slutt skrev under for danske CSC.

- Akkurat nå er jeg utrolig glad for at jeg ikke skrev under for Cofidis. Ikke det at jeg tror klubben på noen måte står bak systematisk doping, ikke i det hele tatt. Men situasjonen laget befinner seg i vil helt sikkert påvirke rytterne som har kontrakter der. Det er jo ikke sikkert laget vil greie å fortsette engang, sier Arvesen til NTB.

I CSC føler Arvesen seg helt trygg, og han nekter å tro på utsagnet til en av de mistenkte rytterne i Cofidis-saken, Philippe Gaumont, om at 90 prosent av verdens toppryttere er eller har vært dopet.

- Jeg tenkte ikke på faren for doping i det hele tatt da jeg takket nei til Cofidis i fjor. Likevel føler jeg det sånn sett tryggere å være i et skandinavisk lag. Jeg tror Cofidis-saken har oppstått som følge av noen få råtne epler i kurven, sier Kurt Asle Arvesen.

Skadeskutt dyr

Steffen Kjærgaard, som la opp etter fire sesonger på lag med Lance Armstrong i US Postal Service, mener skandalen i Cofidis kommer svært ubeleilig for sykkelsporten.

- Vi var som et såret dyr i ferd med å reise oss, men som nå er skutt ned igjen. Det er ille at dopingskandalene aldri ser ut til å ta slutt i sykkelsporten, sier Kjærgaard.

30-åringen syklet selv to år sammen med en av de avhørte Cofidis-syklistene, franskmannen Cedric Vasseur, mens han var i det amerikanske laget.

- Flere ganger var jeg romkamerat med Vasseur, og jeg kjenner ham som en plettfri syklist som jeg aldri vil tro har noe med denne saken å gjøre.

Politiet har gjennom ni måneder etterforsket en sak som nylig førte til arrestasjoner av en polsk rytter og massør fra sykkellaget Cofidis. Senere ble også tidligere Cofidis-rytter Robert Sassone og to nåværende ryttere fra laget, Vasseur og Philippe Gaumont, arrestert. Vasseur og Gaumont er avhørt og løslatt.

Nettet snøres

Det skal ha blitt funnet flere forbudte stoffer, deriblant EPO og veksthormoner, i hjemmet til Sassone.

- Det er helt klart at sykling er en av de idrettene som tradisjonelt har hatt et dopingproblem, og som fortsatt tydeligvis har det. Sykkelsporten er høyt oppe på vår prioriteringsliste, bekrefter WADA-direktør Rune Andersen overfor NTB.

Han ønsker ikke å kommentere påstanden om at 90 prosent av topprytterne er eller har vært dopet.

- Men jeg tror at etter hvert som analyse- og testmetodene blir bedre, så skal det nå være svært vanskelig å lure systemet. Nettet skal snøre seg sammen, og utøvere som prøver seg vil til sjuende og sist bli tatt. De kan lure systemet over en viss periode, men ikke i lengden, mener WADA-direktøren.

(NTB)

PÅ VEI MOT MÅL</B>: I fjor imponerte Kurt Asle Arvesen i Italia. Så skiftet han klubb, men ikke til den skandalerammede klubben som nå er i søkelyset på grunn av dop.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer