Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Glad jeg er i live

Petter traff 60 kilos kenguru i 190 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PERTH (Dagbladet.no): - Er det mulig, spør Petter Solberg oppgitt.

- Nå synes jeg faktisk synd på meg sjøl. Så mye uflaks på en sesong skal ikke være mulig. Det er bare ikke mulig, sier han til Dagbladet.no.

Det er tre timer siden han traff en kenguru i 190 kilometer i timen og den verste skuffelsen er borte.

Likevel er øynene triste. Han trengte en seier nå, og hadde den i lomma. Ledet med nesten minuttet og hadde stål-kontroll. Inntil det plutselig kom en diger kenguru ut i veien. Petter rister på hodet, gir meg faktisk en klem, og forteller:


Komprimerte seg

- Jeg ledet prøven klart. Lå bare og cruiset på sjette giret. Det var ei langstrekke. Farten var nok oppe i 190 kilometer i timen. Plutselig skvatt dyret ut fra skogen. Den sto midt i veien. Jeg rakk å registrere at den krøket seg sammen for å hoppe videre, komprimerte seg. Da smalt det. Jeg hadde ikke sjangs, sier Petter.

Nettopp at kenguruen, som Petter anslår til en diger rusk, 60-70 kilo, var sammenkrøket og ”lav” da Subaruen traff, har Petter tenkt mye på etterpå.

Derfor er noe av skuffelsen erstattet med litt lettelse når vi snakker sammen tre timer etter smellet.

KENGURU-KRASJ: Petter Solbergs Subaru fikk hard medfart i sammenstøtet med kenguruen. Ikke estetisk, men mekanisk. - Oljetemperaturen steg med en gang. Jeg skjønte det var noe drastisk galt, forteller Petter Solberg. Foto: Tormod Brenna
KENGURU-KRASJ: Petter Solbergs Subaru fikk hard medfart i sammenstøtet med kenguruen. Ikke estetisk, men mekanisk. - Oljetemperaturen steg med en gang. Jeg skjønte det var noe drastisk galt, forteller Petter Solberg. Foto: Tormod Brenna Vis mer

- Fordi dyret var så komprimert, skvatt det over taket. Hadde kenguruen stått oppreist hadde den gått i frontruta. Og jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd da. Et sånt digert dyr i den farta.

- Trolig hadde jeg vært ferdig, sier Petter.

- Når det først skulle skje noe slikt, får jeg være glad vi begge er i live og helt uskadd. Det kunne gått langt verre, sier Petter og kikker bort på sin engelske kartleser Phil Mills.

- En skremmende opplevelse, sier Mills.


Motorhavari

Petters bil ser ikke spesielt ødelagt ut. Men skinnet bedrar. Kenguruen gjorde den til et mekanisk vrak. Petter klarte å putre seg i mål på prøven, men kom aldri til start på den neste.

- Oljetemperaturen steg med en gang. Jeg skjønte det var noe drastisk galt. Vi prøvde likevel å få bilen klar, men ødeleggelsene var for store. Alt vannet gikk i motorolja. Det var umulig å gjøre noe. Slik er det dessverre, sier Petter, som nå håper å ha brukt opp all uflaks for et par år framover.

- Nå er det ferie. Jeg får prøve å glemme dette.

- Heldigvis ser alt bra ut foran neste sesong. Bilen vi skal bruke da er langt bedre enn årets, og jeg er utrolig motivert for å ta tilbake tittelen, sier Petter som har tatt VM-sølv tre år på rad nå.

- Heldigvis hadde ikke krasjen i dag betydning for sølvet.

- Det har vi vunnet. Og det er jeg stolt av. I talen til teamet mitt i dag poengterte jeg det, at vi har vunnet det sølvet tross alle uhellene i år, at vi skal være stolte og se framover.

- Jeg har skikkelig tro på masse moro neste sesong, sier Petter Solberg til Dagbladet.no.

HELDIG LIKEVEL: Det kunne gått langt verre, sier Petter Solberg, etter kollisjonen med en kenguru på den 13. fartsetappen av Rally Australia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!