- Glad jeg forlot Chelsea

Men Mourinho er stolt av tida i London.

(Dagbladet.no): José Mourinho sitter ikke og depper etter avgangen i Chelsea, forsikret han sine landsmenn i et intervju med den portugisiske statskanalen RTP i dag.

- Jeg er glad jeg dro. Jeg er glad jeg dro, sa han ifølge SportingLife.

- Fra både profesjonelt og personlig synspunkt har jeg det utmerket, sier han.

Mourinho skrev i en uttalelse på Chelseas hjemmeside i går at han er stolt av det han har utrettet i klubben, og at han fortsatt mener det var en riktig beslutning for ham å komme til England i 2004.

- Jeg er stolt av hva jeg gjorde i Chelsea, ikke bare resultatene, men preget jeg satte på landet, på byen, fansen, motstanderne mine og engelsk fotball, utdypet han i det portugisiske TV-intervjuet i dag.

- Ønsker ikke demonstasjoner

I går markerte Chelsea-supportere hva de mente om avskjeden, da de stilte opp med et banner der det sto «Jose Mourinho - Simply The Best».

Det blir også spekulert livlig i hvilke spillere som vil forlate klubben nå som sjefen som hentet dem har blitt vist utgangsdøra.

GLAD GUTT: José Mourinho har hatt mye å glede seg over i Chelsea, som her før avspark mot Newcastle 7. mai i fjor. Nå er han glad han har forlatt Stamford Bridge. Foto: Reuters/Scanpix
GLAD GUTT: José Mourinho har hatt mye å glede seg over i Chelsea, som her før avspark mot Newcastle 7. mai i fjor. Nå er han glad han har forlatt Stamford Bridge. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Mourinho understreker at han ønsker det beste for Chelsea i fortsettelsen, og ber om å slippe denne typen støtte-erklæringer eller protester.

- Jeg vil ikke at supporterne skal synge navnet mitt om de får et dårlig resultat i framtida. Jeg vil ikke at spillere skal true med å dra fordi jeg har dratt. Jeg ønsker ingen demonstrasjoner av noe slag, sier han ifølge Reuters.

Bekrefter Grant som permanent

Chelsea avholdt i dag en pressekonferanse der klubben bekrefter at de regner israelske Avram Grant som en permanent løsning i managerstolen. Den tidligere sportsdirektøren har av mange blitt regnet som en midlertidig løsning.

Chelsea-direktør Peter Kenyon benektet under pressekonferansen at en krangel mellom Mourinho og en eller flere spillere skal ha ligget til grunn for avskjeden.

Han hevder også at de mye omtalte uenighetene om spillerkjøp mellom eier Roman Abramovitsj og Mourinho er overdrevet.

- Det har ikke skjedd at vi har kjøpt en spiller uten fullstendige godkjennelse eller kjennskap, det har ikke skjedd at vi har instruert treneren til å bruke en bestemt spiller eller formasjon, fortalte Kenyon ifølge SportingLife.

- Heller ikke Sjevtsjenko

- Glad jeg forlot Chelsea

Han understreket spesielt at dette også var tilfellet med Andrej Sjevtsjenko, ukraineren som det stadig har blitt spekulert i at Abramovitsj hentet mot Mourinhos vilje.

- Heller ikke Sjevtsjenko. Sjevtsjenko ble kjøpt på bakgrunn av en avgjørelse tatt av eieren, styret og manageren.

Styreforman Bruce Buck ønsker at Avram Grant skal bygge videre på fundamentet Mourinho har lagt om som resulterte i to seriemesterskap.

- Jeg er spesielt takknemlig overfor José for å ha gitt klubben en vinnerkultur, og vi vil utvikle den videre, sier Buck.

Grant får en bråstart på karrieren som manager når han reiser til Old Trafford og møtet med Manchester United. Israeleren vil ikke lede treningen dagen før kampen, ettersom den jødiske forsoningsdagen jom kippúr startet ved solnedgang i kveld, og varer til i morgen kveld.

- Glad jeg forlot Chelsea
SKAL BYGGE VIDERE: Chelseas styreformann Bruce Buck (t.h.) vil at Avram Grant (i midten) skal bygge videre på Mourinhos vinnerkultur. Direktør Peter Kenyon (t.v.) avviser at Mourinho ble fjernet etter krangel med spillere.