Sander Sagosen om vaksinedebatten før Tokyo-OL:

- Glad jeg ikke er politiker

Sander Sagosen (25) er glad for at det ikke er han som skal avgjøre om OL-utøverne skal få snike i vaksinekø eller ikke.

FOKUS: Sander Sagosen skal sørge for at Norge kvalifiserer seg til EM. Foto: Petr David Josek / POOL / AP / NTB
FOKUS: Sander Sagosen skal sørge for at Norge kvalifiserer seg til EM. Foto: Petr David Josek / POOL / AP / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg er glad jeg ikke er politiker. De har vel nok å gjøre de og, sier Sander Sagosen på spørsmål fra TV2 om hva han tenker om at Olaf Tufte har gått ut og sagt at han mener de 200 OL-utøverne bør bli vaksinert.

Sagosen og resten av håndballgutta befinner seg for øyeblikket i Latvia hvor de skal spille de tre resterende EM-kvalifiseringskampene. Allerede onsdag kveld møter de norske gutta Latvia, en kamp hvor Norge naturligvis er store favoritter.

Men selv om de norske gutta nå skal prøve å kvalifisere seg til EM, er det store høydepunktet kun tre måneder unna - OL i Tokyo.

Vi må faktisk gå hele 49 år tilbake for å finne sist et norsk herrelandslag i håndball deltok i OL. I lekene i München i 1972 endte Norge på en niendeplass.

BRONSEFINALE: Sander Sagosen sier at bronsefinale ikke var en del av EM-planen. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Hvor viktig blir disse kampene inn mot OL?

- Vi har begrenset med samlingsdøgn. Det er mye på kalenderen som skal rekkes å spilles før avreise til Tokyo. Vi må få brukt den tida vi har sammen godt. Vi må være skjerpet, sier Sagosen til Dagbladet på et digitalt pressetreff tirsdag.

Trønderen, som til daglig spiller i den tyske storklubben THW Kiel, er klar på at han ikke kommer til å ta lett på det latviske mannskapet.

- Jeg er vokst opp med at håndball er 80 % hode og 20 % kropp, så det er klart: hvis vi ikke har hodet på plass før de kampene her, så vet alle vi gutta at det blir tøffe kamper, det kan bli slitekamper. Vi gjør oss selv en veldig stor tjeneste ved å være påskrudd fra start.

- Hodet mitt skal være påskrudd i alle kampene jeg stiller opp i. Det pleier det å være, avslutter han.

ORDKNAPP: Christian Berge ville ikke svare på mange spørsmål rundt OL. Han har fullt fokus på EM-kvalifiseringen. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP)
ORDKNAPP: Christian Berge ville ikke svare på mange spørsmål rundt OL. Han har fullt fokus på EM-kvalifiseringen. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP) Vis mer

Landslagssjef Christian Berge kunne melde om en frisk og skadefri tropp på tirsdagens pressetreff. Han ville helst ikke svare på noen spørsmål som hadde med OL å gjøre. Han vil forståelig nok ha fullt fokus på de tre kvalifiseringskampene som venter.

- Først og fremst vil jeg gjøre ferdig EM-kvaliken som vi har fullt fokus på. Så er det OL etter det. Det tar vi når vi er ferdig her, sier Berge.

De norske gutta skal som nevnt spille tre kamper. Etter onsdagens kamp venter en ny kamp mot Latvia på torsdag før Italia venter på søndag. Landslagssjefen tror rotasjon på spillerne kan bli en nøkkel.

- Det ser veldig bra ut, men vi skal få til en fornuftig belastningsstyring mens vi er her nede. Det er tre kamper på veldig kort tid, sier han til Dagbladet.

Norge ligger for øyeblikket på andreplass i EM-kvalifiseringsgruppa. Hviterussland leder, men har en kamp mer spilt enn de norske gutta.

Hviterussland står med seks poeng, mens Norge står med fire. Italia og Latvia følger med to poeng hver.

Norges kamper i EM-kvalifiseringen

  • Latvia - Norge - 28.april kl.18.40
  • Norge - Latvia - 29. April kl. 18.15
  • Norge - Italia - 02. Mai kl. 18.00

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer