Sander Sagosen om vaksinedebatten før Tokyo-OL:

- Glad jeg ikke er politiker

Sander Sagosen (25) er glad for at det ikke er han som skal avgjøre om OL-utøverne skal få snike i vaksinekø eller ikke.

FOKUS: Sander Sagosen skal sørge for at Norge kvalifiserer seg til EM. Foto: Petr David Josek / POOL / AP / NTB
FOKUS: Sander Sagosen skal sørge for at Norge kvalifiserer seg til EM. Foto: Petr David Josek / POOL / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er glad jeg ikke er politiker. De har vel nok å gjøre de og, sier Sander Sagosen på spørsmål fra TV2 om hva han tenker om at Olaf Tufte har gått ut og sagt at han mener de 200 OL-utøverne bør bli vaksinert.

Sagosen og resten av håndballgutta befinner seg for øyeblikket i Latvia hvor de skal spille de tre resterende EM-kvalifiseringskampene. Allerede onsdag kveld møter de norske gutta Latvia, en kamp hvor Norge naturligvis er store favoritter.

Men selv om de norske gutta nå skal prøve å kvalifisere seg til EM, er det store høydepunktet kun tre måneder unna - OL i Tokyo.

Vi må faktisk gå hele 49 år tilbake for å finne sist et norsk herrelandslag i håndball deltok i OL. I lekene i München i 1972 endte Norge på en niendeplass.

- Hvor viktig blir disse kampene inn mot OL?

- Vi har begrenset med samlingsdøgn. Det er mye på kalenderen som skal rekkes å spilles før avreise til Tokyo. Vi må få brukt den tida vi har sammen godt. Vi må være skjerpet, sier Sagosen til Dagbladet på et digitalt pressetreff tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer