- Glad jeg ikke mistet foten

Stig Inge Bjørnebye ble operert i fem timer lørdag etter at legene fryktet en amputasjon av venstrefoten.

Blackburn-back Bjørnebye har gått rundt med en uforklarlig skade den siste tida. I frykt for et nytt avbrekk fortsatte han å trene i stedet for å varsle klubblegene.

Til slutt dovnet foten helt vekk og ble hvit stadig oftere. Da tilkalte 33-åringen legehjelp, og ble innlagt på The Priory Hospital i Birmingham, skriver

Adresseavisen

.

Etter en fem timers operasjon fikk legene operert inn en ny blodåre etter at blodtilstrømningen var helt stoppet opp i området.

- Legene hentet en blodåre fra den venstre underarmen min. De laget en såkalt bypass rundt det blokkerte området. Jeg var kjempeheldig, tross alt. Og nå er jeg glad jeg ikke mister foten, sier Bjørnebye til avisa.

Han angrer nå at han ignorerte smertene, og lover at det aldri skjer igjen.

- Jeg hadde vært ute på grunn av øyeskaden i månedsvis. Da jeg endelig var i fotballaksjon igjen, var en ny skade det siste jeg ville ha, sier han.

Landslagslege Lars Engebretsen opplyser at Bjørnebyes fotproblemer er sjeldne.

- Slike ting kan inntreffe i trafikkulykker. Jeg kan ikke huske å ha vært borti en slik skade i fotball, sier Lars Engebretsen.

Ifølge Engebretsen var Bjørnebye nær ved å miste foten, dersom han ikke hadde blitt operert. Bjørnebye selv orker ikke å tenke på fotballspill for Blackburn ennå.

- I og med at dette etter hvert ble en akutt greie, har jeg ikke hatt tid til å tenke i slike baner. Jeg lå med morfinpumpe de to første dagene etter operasjonen. Det er først nå at jeg føler jeg har en slags kontroll.

(Dagbladet.no)

<B>NYTT SKADEAVBREKK: Stig Inge Bjørnebye ville tilbake på banen med Matt Jansen og ignorerte smertene i foten.