- Glad jeg ikke scoret

Espen Olsen var sjeleglad for at han misbrukte denne sjansen til å øke til 3-0. Med scoring hadde han blitt kandidat til årets mest usportslige i Tippeligaen.

HAMAR (Dagbladet): Kampen var allerede avgjort da Espen Olsen forfulgte det han trodde var en pasning i bakrom fra venstreback Ramiro Corrales. Men Corrales slo ballen langt inn på Glimts banehalvdel fordi en spiller lå skadd.

-  Det oppfattet jeg ikke. Han burde kanskje spilt ballen ut over sidelinja isteden, sier Olsen.

Helt aleine satte han fart innover og skjøt hardt fra skrått hold. Bare nok en strålende redning fra Tor Egil Horn hindret Olsen i å score sitt andre mål for dagen. Glimt-stopper Erik Hoftun var illsint og kom gikk rett i ansiktet på Olsen og skjelte ham ut for usportslig oppførsel.

-  Det var en misforståelse. Jeg må bare beklage. Nå er jeg glad jeg ikke scoret, sier Olsen.

Svak Johansen

-  Han kom og beklaget seg etterpå. Da er det helt OK, sier Hoftun.

Hadde Olsen scoret, hadde det nok ikke vært like OK - selv om 3-0 bare hadde vært siste spikeren i kista for et Glimt-lag som på det tidspunktet kjørte opp folk på jakt etter scoring. Det gjorde livet surt for den ikke altfor hurtige stopperduoen Hoftun og Kjølner.

Det ble en kamp der mye skjedde foran målene. Glimt kom ofte til avslutninger, men var for sjelden farlige. Stig Johansen, som scoret fire mot Odd på onsdag, hadde en tam dag. Han hadde bare sjansen på straffesparket da Glimt hadde den beste perioden sin i startfasen.

-  Bare å beklage at jeg bommet, sier Johansen.

Fikk pusterom

For Ham-Kam ga denne seieren et pusterom til bunnstriden. Med 21 poeng (20 poeng på åtte hjemmekamper) etter den fjerde strake hjemmeseieren, kan kanskje Ståle Solbakken tillate seg å senke skuldrene litt? Laget hans har tross alt tatt sju av ni poeng mot bunnlagene Tromsø, Ålesund og Glimt på ei uke.

-  Nei, jeg tror fortsatt alle lagene på nedre halvdel må se seg over skuldra, sier Solbakken.

Som gremmet seg over at Ramiro Corrales fikk gult kort og får karantene mot Fredrikstad borte til helga.

-  Nå har vi tre stoppere ute og en back. Kanskje jeg får sette opp Markus Ringberg på back mot Fredrikstad. Han er så høyt oppe at han må jekkes litt ned, sier Solbakken og gliser bredt.

Markus Ringberg scoret et strålende mål da han dro seg fri fra Hoftun og dundret til på volley.

-  En scoring ut av ingenting. Fantastisk, sier Solbakken.

BOMMET: Ham-Kam-spiss Espen Olsen bommet på denne sjansen i det 80. min etter at laget brøt en av fotballens uskrevne regler: Nemlig at du ikke prøver å score når en motstander ligger skadet.
RASENDE: Glimt-stopper Erik Hoftun skjelte ut Olsen for usportslig oppførsel.