- Glad jeg kom til mål

Lettet Hushovd viste sterk moral.

(Dagbladet.no):  Det var snakk om å pine seg til mål for Thor Hushovd på dagens etappe. Med influensasymptomer og kraftig forkjølelse slet Grimstad-oksen tungt hele veien, men takket være sterk moral og viljestyrke slepte han seg i mål godt innenfor tidsfristen.

Etter målgang var det en sliten, men lykkelig Hushovd som snakket med TV 2. 

- Nå er jeg sliten, men jeg er bare glad jeg kom til mål. Jeg er lettet, for målet mitt var bare å komme hit til målbyen. Jeg har brukt mye krefter, og det er vanskelig å sykle en så tøff etappe med sykdom i kroppen, sier Hushovd.  


Han hadde gruet seg til dagens etappe, men satt trygt sammen med resten av spurterne i siste del av etappen.

Hushovd trillet inn sammen med det siste feltet til en beskjeden 170.-plass. Han kom seg godt innenfor tidsfristen på den 159,5 kilometer lange etappen mellom Val-d’Isère og Briançon.

Etterpå var han fryktelig glad for at den var unnagjort. 

- Jeg får prøve å kjøre så billig som mulig i morgen, selv om det er en lang etappe. Jeg er klar, lover Hushovd.


Soler-sensasjon
Det var etappen hvor sammenlagtfavorittene skulle vise hvem som tross alt er Tour de France-sirkusets største stjerner og råeste ryttere.

Istedet ble det 24 år gamle Mauricio Soler Hernandez fra lille Barloworld som kunne løfte hendene i været i triumf i målbyen Briancon – og motta blomster og hyllest fra den franke presidenten Nicolas Sarkozy.

- I dag angrep jeg, for i forgårs var jeg litt syk. Men i går slappet jeg av, og nå er jeg bedre. Jeg ville ikke forlate touren uten å ha utrettet noe, sier han til TV 2.

Stakk i fjellet
Colombianeren stakk i den siste beintøffe klatringa opp mot Col d\' Galibier og ingen klarte å matche frasparket til sensasjonen. Sammenlagtfavorittene forsøkte å kjøre inn unggutten, men i mål var andremann Alejandro Valverde hele 38 sekunder bak vinneren.

- Jeg hadde heldigvis beina med meg. Jeg tråkket på i stigningen, men hadde ikke noe håp om å komme først i mål. Jeg trodde målgang var etter en nedoverbakke fulgt av en liten oppoverbakke. Men så viste det seg at det var flatmark, smiler Soler Hernandez.

Danske Michael Rasmussen kom inn på 6.plass, 42 sekunder etter Soler og beholder dermed den gule ledertrøya.- Nå handler alt om å bevare ledelsen og vinne den gule trøya, sa dansken etter målgang, vel vitende om at han har en ledelse på tre minutter ned til Valverde på andreplass.

Også Kurt Asle Arvesen kom trygt til mål innen tidsfristen.

Vi fulgte etappen direkte:

SENSASJON: Colombianske Mauricio Soler Hernandez sjokkerte sammenlagtfavorittene og vant dagens beintøffe etappe i Alpene. Foto: Scanpix
SENSASJON: Colombianske Mauricio Soler Hernandez sjokkerte sammenlagtfavorittene og vant dagens beintøffe etappe i Alpene. Foto: Scanpix Vis mer
MASSE STIGNING: Her er feltet på vei over ei bro på dagens etappe. Foto: Scanpix/Afp
MASSE STIGNING: Her er feltet på vei over ei bro på dagens etappe. Foto: Scanpix/Afp Vis mer
- Glad jeg kom til mål
<B>LETTET:</B> Thor Hushovd var lykkelig etter å ha slitt seg i mål med sykdom i kroppen.