Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glad Myhrvold fikk direktørjobb

- Veldig deilig, sier idrettspresident Arne Myhrvold til Dagbladet. Seint i går kveld ga styret i Den europeiske sammenslutningen av olympiske komiteer (EOK) ham den nyopprettede stillingen som teknisk direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med nervene i helspenn satt styremedlem Arne Myhrvold i flere timer og ventet på EOK-beslutningen som skulle avgjøre framtida hans.

- Jeg satt på gangen under hele behandlingen, sier han på telefon til Dagbladet fra La Manga i Spania.

Og da Myhrvold ble kalt inn i møtesalen, var det som nytilsatt teknisk direktør. Stillingsbetegnelsen er en samkjøring med andre kontinents organisasjoner, og betyr ingenting for jobbinnholdet.

- Jeg ble enstemmig valgt, sier Myhrvold, som på forhånd fryktet at andre styremedlemmer kom til å motarbeide hans kandidatur fordi de ønsket jobben sjøl. Det skjedde altså ikke, og vi har sjelden hørt Myhrvold gladere enn i går.

- Ja, dette blir en skikkelig utfordring.

Ingen alternativ

Etter at Myhrvold sa fra seg gjenvalg som idrettspresident har han satset alt på EOK-jobben.

- Veldig deilig å få det avklart. Har vært vondt å gå usikker. Jeg har hatt lyst til å gjøre dette, og har nølt med å se på andre muligheter, sier han.

Nå ser han bare framover. Til ei framtid med økning av de 120 reisedøgnene i året han har hatt som idrettspresident. Kontoret blir i Oslo, men kontakten med EOKs hovedkvarter i Roma blir hyppig.

- Dessuten blir det en god del farting rundt i Europa, sier Myhrvold, som får to tredjedeler av direktørstillingens kostnadramme på halvannen million kroner dekket av Kulturdepartementet.

To hovedoppgaver

I går kveld feiret Myhrvold sin nye jobb med middag sammen med EOK-pampene. Fram til han går inn i jobben på fulltid etter idrettstinget i Ålesund 7.-9. mai blir det dobbeltarbeid.

- I første omgang har jeg to hovedoppgaver I EOK: Videreutvikle ungdoms-OL og dra i gang samarbeidsprosjekt på toppidrettsnivå i Europa, sier Myhrvold.