Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Glad og overrasket

John Arne Riise tilbake med praktmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Tottenham 3-0.

(Dagbladet.no): For 14 dager ble John Arne Riise båret av banen etter å ha slått opp ankelskaden i lokalderbyet mot Everton.

I dag var han overraskende tilbake i Liverpools startoppstilling mot Tottenham - og aller mest overrasket var Riise selv.

- Jeg var veldig overrasket over å få starte kampen. Jeg fikk beskjeden en time før kamp, og ingenting hadde tydet på at jeg skulle få starte. Jeg har bare trent i to dager. Så selvfølgelig ble jeg veldig glad, sier Riise til Dagbladet.no. 

- Det betyr mye å få tillit fra Benitez. Det gir meg ekstra selvtillit.

Nordmannen var riktignok anonym i store deler av kampen, men beviste for Liverpool-fansen at det ikke bare er Xabi Alonso som har krutt i støvlene. Minuttet før slutt førte Riise ballen med seg inn på Tottenhams banehalvdel, og registrerte nok med tilfredshet at ingen Spurs-spillere kom opp i press.

- Deilig

Riise lot seg ikke be to ganger og klinte til fra 35 meter. Paul Robinson strakk seg etter ballen, men skuddet var for hardt og velplassert.

PRAKTMÅL: John Arne Riise markerte comebacket med å knalle inn dagens perle da Liverpool slo Tottenham 3-0. Foto: AP
PRAKTMÅL: John Arne Riise markerte comebacket med å knalle inn dagens perle da Liverpool slo Tottenham 3-0. Foto: AP Vis mer

- Det var så delig å score. Får jeg muligheten til å skyte, gjør jeg det. Og jeg traff jo ganske bra, beskriver han.

Betryggende er det også at Riise ikke kjente noen smerter i ankelen.

- Ankelen gjorde ikke vondt da jeg spilte, men jeg var litt sliten etter kampen.

Har heng på tetlagene

Dermed runget Riise-sangen over Anfield - som kunne juble for Riises første seriemål og en fortjent 3-0-seier over Tottenham.

- Det var utrolig deilig med seier og tre poeng. Vi visste det kunne ta lang tid før vi scoret, og Benitez ba oss være tålmodige. Første omgang var jevn, men så tok det seg opp. Det var en viktig seier.

Liverpool hadde kniven på strupen da de møtte Newcastle i midtuke, men med to seire på fire dager har de igjen meldt seg på i tetstriden. Da kan Rafael Benitez tillate seg en aldri så liten «hva var det jeg sa»-lekse.

- Folk har snakket om avgjørende tider. Men alt i denne ligaen er avgjørende, hvert eneste resultat, sier Liverpool-manageren.

image: - Glad og overrasket

For Tottenham begynner sesongen å ligne et mareritt. Martin Jols gutter kan være under streken når de andre lagene har gjort unna sine kamper i ettermiddag. 

- Det er den samme, gamle leksa. Vi skapte masse sjanser, burde ledet før de scoret, men mistet konsentrasjonen. Vi holdt ikke hodet kaldt da det gjaldt.  Ledley King, Jermain Defoe og Robbie Keane hadde sjanser, sier en alvorstynget Jol - og hopper merkelig nok bukk over Jermaine Jenas.  

Kjedelig før pause

Anfield pleier å være en av arenaene med best stemning i Premier League. I 1. omgang mot Tottenham var det imidlertid påfallende stille - og det var kanskje ikke så rart.

Det som ble prestert før pause var direkte stusselig og fortjener å forbigås i stillhet, men noen få sjanser var det.

Og den største av dem hadde Ledley King.

Danny Murphy slo et perfekt frispark mot Spurs-stopperen, som enkelt ristet av seg Mark Gonzalez. Fullstendig umarkert på fem meter kunne han bare stusse ballen i mål - men King klarte forbløffende nok å bomme på ballen.

Som naturligvis var en større prestasjon enn å sette ballen i mål.

I stedet kunne Dirk Kuyt sendt Liverpool til pause med ledelse, da han satte ballen i stanga på en corner fra Gonzalez.

Spurs ødela for seg selv

Om det var noe avventende over Liverpool før pause, kom de på banen som et helt annet lag i 2. omgang.

Anført av Xabi Alonso, Steven Gerrard og Dirk Kuyt trykket de Tottenham inn i 16-meter, og bare dårlig kommunikasjon forhindret scoring da Kuyt og Bellamy satte hverandre ut av spill på et strøkent innlegg fra Gonzalez.

I stedet var Tottenham nær ved å sjokkere Anfield en snau halvtime før slutt, da innbytter Edgar Davids fosset ned venstrekanten sekunder etter at han var kommet på banen.

Davids slo en nesten ferdigscoret pasning til Jermaine Jenas, som bare kunne trille ballen inn i det gapende målet.

Den oppgaven ble i tøffeste laget for Jenas.

Han styrte ballen noen centimeter til side for stolpen - og det skulle koste Tottenham dyrt.

Liverpool gikk rett i angrep, Steven Gerrard snurret rundt med stakkars Assou-Ekotto på høyrekanten og slo ballen hardt foran mål.

Craig Bellamy kopierte bragden til Jenas og satte ballen i stanga for åpent mål - men Gonzalez ble reddende engel da han kontrollert bredsidet returen i det lengste hjørnet.

- Kampen snudde da de misset for åpent mål, og vi scoret like etter. Det var ikke så moro for dem, sier Kuyt, og tar neppe munnen for full.

Det demoraliserte Tottenham - og 10 minutter senere scoret Dirk Kuyt sitt andre mål for sesongen. Med en strålende førstetouch tok han ballen med seg inn i 16-meteren på Garcias gjennomspill, og banket ballen bak en sjanseløs Paul Robinson.

Dagens vakreste scoring kom likevel minuttet før slutt - signert John Arne Riise.

<B>SCORET IGJEN:</B> Dirk Kuyt ligner mer og mer et gullkjøp av Liverpool. I dag scoret den tidligere Feyernoord-spissen for andre kamp på rad.
<B>GRATULERTE:</B> John Arne Riise blir gratulert av innbytter Luis Garcia og målscorer Dirk Kuyt.