- Glad om vi skaper fem, seks sjanser

Høgmo spent på om RBK bryter forsvarsmuren.

LYON (Dagbladet.no): Med bare to kamper på nesten 40 dager, er Rosenborg-trener Per-Mathias Høgmo spent på hva laget hans får til mot en av Champions Leagues storfavoritter.

Målet mot Lyon er likevel klart.

- Jeg er spent på om vi klarer å knekke det sterke Lyon-forsvaret. Paris St. Germain klarte bare å skape et par sjanser mot dem i helgas kamp og jeg blir glad om vi klarer å skape fem, seks.

- Målet er å score, sier Høgmo til Dagbladet.no før Rosenborgs siste Champions League-kamp på minst halvannet år.

Johnsen trekkes nedHøgmo har få valgmuligheter på midtbanen. Både Ørjan Berg, Jan Gunnar Solli og Per Ciljan Skjelbred står over, og på kveldens trening så det ut til at Frode Johnsen trekkes ned og danner en midtbanetrio sammen med Roar Strand og Fredrik Winsnes.

Det betyr at Daniel Braaten starter på høyre, Øyvind Storflor som vanlig spiller på venstre, mens Thorstein Helstad får tillit som midtspiss.

Defensivt blir det de fem vanlige, med Christer Basma, Bjørn Tore Kvarme, Vidar Riseth og Mikael Dorsin foran Espen Johnsen i mål.

- Blant Europas besteUsikkerhetsmomentet er om Roar Strand blir hundre prosent klar for det som trolig bli hans siste Champions League-kamp. Hvis han ikke kan spille, går trolig Alexander Tettey inn på midten.

- Vi møter et av Europas beste lag, det er kanskje bare Barcelona som er bedre akkurat nå. Sjøl om kampen ikke betyr noe plasseringsmessig, vil det gi oss god, internasjonal erfaring og vi kan bygge videre på resultatet i vinter.

FORHÅPNINGSFULL: Per-Mathias Høgmo er storfornøyd dersom Rosenborg skaper fem, seks sjanser og scorer mot Lyon på bortebane. Foto: SCANPIX
FORHÅPNINGSFULL: Per-Mathias Høgmo er storfornøyd dersom Rosenborg skaper fem, seks sjanser og scorer mot Lyon på bortebane. Foto: SCANPIX Vis mer