Glad Rekdal

BERLIN (Dagbladet): Landslagsveteran og Hertha-kaptein Kjetil Rekdal (30) puster lettet ut. En ukes blodprøver og andre tester har avkreftet mistanken om beinskjørhet.

- Det er ikke gjort noen som helst funn under blodprøvene som peker i den retning, sier Rekdal til Dagbladet.

I dag skal han til en ny undersøkelse ved rehabiliteringsklinikken som Hertha benytter, denne gang for å få målt styrken i knoklene. Det er heller ingenting som tyder på at funnet ved denne undersøkelsen skal bli mindre positivt enn blodprøvene.

- Jeg regner også med å gjennomgå ytterligere noen tester, for å bli 150 prosent sikker.

Humøret stiger

Berlin-proffen merker at humøret har steget etter hvert som de beroligende testresultatene har kommet på bordet.

Alle undersøkelsene blir gjennomført av Herthas egen lege, Ulrich Schleicher, som har konsultert både tyske spesialister og den norske landslagslegen Lars Engebretsen.

- Konklusjonene så langt går i retning av at de tre bruddene i venstrebeinet skyldes rene tilfeldigheter, sier Kjetil Rekdal.

Han brakk leggbeinet under Mesterliga-kvalifiseringen mot Famagusta på Berlins Olympiastadion for en uke siden. Bruddet skjedde på nøyaktig samme sted på leggen og på samme stadion som under Bundesliga-kampen mot Borussia Dortmund 20. februar.

Nesten ikke smerter


- Foreløpig tar jeg det mest med ro på sofaen. Men allerede om en uke regner jeg med å kaste gipsen og starte treningen igjen, sier Rekdal.

- Jeg merker nesten ikke smerter, unntatt når jeg vrir foten. Slik ligger jeg minst en, kanskje to uker bedre an sammenliknet med forrige brudd, legger han til.

Dersom det ikke dukker opp nye, nedslående testresultater i dagene framover, har veteranen med 79 landskamper ingen planer om å legge fotballskoene på hylla.

- Men jeg må nok regne med å spille resten av karrieren med en spesialsydd leggbeskytter, sier Rekdal.

KOMMER TILBAKE: Rekdal kaster gipsen om ei uke, og håper å tre på seg Hertha-trøya utpå høsten igjen.