Glad Shampo vant

LOS ANGELES (Dagbladet): Los Angeles-Columbus 0-2. Columbus sjokk-vant borte mot Los Angeles i natt. - Dette var på tide, sier Espen Knutsen til Dagbladet.no.

Columbus er nemlig NHLs verste bortelag med bare seks seirer denne sesongen. I natt kriget Columbus-gutta fortjent med seg alle poengene mot formlaget Los Angeles.

- I dag spilte vi smart ishockey. Og det var deilig at vi ikke slapp inn et mål på slutten som vi har gjort ofte før, sier Espen mens han kler på seg dressen i garderoben etter kampen.

Shampo var tilbake i Staples Center der han spilte all-star-kamp for en måned siden. Men det ble verken scoring eller målgivende pasning denne gangen.

Men seier ble det. Og skryt fra sjefen.

- Espen spilte strålende. Han trives godt sammen med Geoff Sanderson. Det er tydelig, sier trener Dave King til Dagbladet.no.

Tidlig ledelse

Foruten Sanderson var Robert Kron også medlem av Shampo-rekka. Og de ble matchet mot Kings' beste i Jason Allison, Ziggy Palffy og Adam Deadmarsh. En av NHLs giftigste rekker om dagen.

- Vi klarte oss bra mot dem. Jeg er fornøyd med kampen, sier Espen.

Og han kunne med litt hell ha gitt Columbus ledelsen etter bare tre minutter. Nordmannen styrte et skudd fra Sanderson, men pucken ble reddet på streken.

Mike Sillinger ga Columbus ledelsen etter drøyt elleve minutter av åpningsperioden da han dro bort en Kings-forsvarer og skjøt pucken knallhardt forbi Kings-keeper Felix Potvin.

Litt flaks

Etter scoringa spilte Columbus smart defensiv ishockey, og frustrerte Los Angeles-spillere møtte en vegg av blåjakker på blålinja.

Det førte til få sjanser og mange nærkamper. Og mange avblåsninger for iceing.

Mathieu Schneider kom nærmest utlikning da han traff tverrliggeren i overtall 14 minutter ut i midtperioden.

- De var nære på noen ganger. Men det var vår tur til å ha tur i dag. Dette var på tide, sier Shampo.

Minus

Tre minutter ut i sluttperioden fikk Kings' Brad Chartrand matchstraff for å ha overfalt Serge Aubin bakfra. Det ga overtallsspill og pusterom for Columbus i fem minutter.

Noen minutter seinere fikk Kings spille fem mot tre i 1,35 minutter. Men klarte ikke å overliste keeper Ron Tugnutt.

Og da var det greit nok at Grant Marshall sendte pucken i tom kasse i sluttminuttet.

Shampo var ikke på isen ved noen av scoringene, og står med -21 i +/- statistikken denne sesongen. Det er blant de svakeste i NHL. Men det er ikke noe Espen bør være flau over.

- Nei, det er ikke Espens feil. Han spiller mye for et lag som ligger sist. Da blir det automatisk mange minus. Det bryr vi oss overhodet ikke om, sier trener King.

I dag spiller Columbus mot Phoenix.

Nattas Shampo-tall: 0 poeng, 22,06 minutter spilletid, 0 i +/-.