Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Glad vi ikke har sånne saker knyttet til vårt lag

Norges sportssjef om hoppbråket.

SPORTSSJEF:   Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Hoppsportens største stjerne, Gregor Schlierenzauer fra Østerrike, har vært som en tikkende bombe etter 11.-plassen i den lille bakken i OL søndag.

I går kom dette til åpent uttrykk i flere medier.

Schlierenzauer er misfornøyd med at han ikke får ha sin private trener, Markus Maurberger, med til OL. Stjerna mener Maurberger vet hvor skoen trykker.

Sjefstrener Alexander Pointner, derimot, er av en annen oppfatning - og ønsker ingen innblandinger fra Maurberger. Uenighetene har skapt uro i den østerrikske leiren.

Langt unna - Heldigvis er dette noe som er fryktelig langt unna vårt miljø. Jeg er veldig glad for at sånne saker ikke er knyttet til oss. Jeg har jobbet sammen med nok profilerte trenere til å vite at sånne ting går innpå dem, sier sportssjef for de norske hopperne, Clas Brede Bråthen.

MISFORNØYD:  Gregor Schlierenzauer. FOTO: NTB SCANPIX
MISFORNØYD: Gregor Schlierenzauer. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

I det faktum at Schlierenzauer ønsker Maurberger til Sotsji, ligger det ganske så åpenbart en mistillit til sjefstrener Pointner. Etter fiaskoen i den lille OL-bakken, analyserte Maurberger hoppene til Schlierenzauer på mail.

De to skypet ivrig, for å finne ut av hva Schlierenzauer gjorde feil.

- Han er en fantastisk skihopper. Det er lett å forstå at han ikke jubler for 11.-plasser. Men jeg kjenner ikke bakgrunnen for at denne saken kommer opp nå, sier Bråthen til Dagbladet.

Lite energi Han understreker at han ikke bruker mye tid på de interne bruduljene i Østerrike.

- Våre trenere og utøvere bruker ikke tid på annet enn det vi får gjort noe med. Vi er heller ikke gode nok til å bruke energi på andre, poengterer Bråthen.

I fredagens kvalifisering til rennet i den store bakken i dag ble Anders Fannemel beste nordmann på 15. plass. Rune Velta ble nummer 17, mens Anders Jacobsen kom helt nede på 25. plass.

Kvalifiseringen ble vunnet av Michael Hayböck fra Østerrike. Anders Bardal var forhåndskvalifisert.

Hele Norges coronakart