- Glad vi møter Italia

PARIS (Dagbladet): Da Gianluca Pagliuca på uforklarlig vis reddet Tore André Flos heading i åttendedels-finalen, pustet Aimh Jacquet lettet ut. For hvordan skal en ellers tolke den franske landslagstreneren når han sier: - Jeg er glad for at vi skal møte Italia.

Nå slipper Jacquet å bekymre seg over noen Flo'er og en Drillos-stil som holdt Frankrike til 3- 3 så seint som i vinter.

Men bekymringer har han nok av likevel. Den største heter Christian Vieri og er identisk med mannen som sendte Norge hjem.

Men Vieri skal få konkurranse om å bli VM-konge. For i kveld er den kanskje største kronprinsen av dem alle - Zinedine Zidane - tilbake etter karantene.

Hele Frankrike legger et voldsomt press på Zidane, legger alle sine håp og drømmer på hans skuldrer.

- Gleder meg
som en unge

- Jeg vet hva folk forventer, og skal gjøre mitt beste.

- Og jeg er ikke redd. Jeg gleder meg som en unge til å få spille igjen. Det har vært ille å sitte uvirksom på benken så lenge. Mot Paraguay i åttendedelsfinalen var det fryktelig å ikke kunne bidra, sier Zidane eller «Zizou» som han kalles.

- Kampen mot Italia blir den viktigste i min karriere. Etter at jeg kom til Italia og fikk være med på å vinne store ting med Juventus, har det store målet vært å få vinne noe med Frankrike, sier Zidane.

Løser alt

Lagkaptein Didier Dechamps har slitt for å få laget til å fungere i de to siste kampene, mot Danmark og Paraguay.

- Vi har savnet Zizou. Uten ham går angrepsspillet vårt fort i stå, sier Dechamps.

Emmanuel Petit er enig:

- Når vi ikke vet hva vi skal gjøre med ballen, gir vi den bare til Zizou. Han finner alltid på noe lurt.