Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i alpint:

Gladbeskjed fra Jansrud: - Men det er sånn som kan komme og «bite deg i ræva»

Føler seg bedre etter sykdom.

I BEDRE FORM: Kjetil Jansrud føler seg bedre etter dagens treningsøkt. Her fra en presseseanse i går.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I BEDRE FORM: Kjetil Jansrud føler seg bedre etter dagens treningsøkt. Her fra en presseseanse i går.  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

ST. MORITZ (Dagbladet): Kjetil Jansrud (31) fortalte i går at han er småsyk før VM-åpningen i Super-G i Sveits i morgen.

Etter dagens utfortrening i VM-løypa, blant mektige fjell i St. Moritz, forteller Jansrud at han føler seg bedre.

- Ja, det er litt mindre trykk i hodet, men samtidig litt mer i halsen. Generelt sett føler jeg meg bedre, sier Jansrud til Dagbladet.

- Hvordan er forholdene i løypa?

- Det er vekslende. De har prøvd å vanne her og det er en del is. Noe vi ikke liker. Men det er ikke noen ulempe heller, sier Jansrud, som var i strålende humør i vintersola i Alpene.

Rolig

Den norske alpintstjernen er blant storfavorittene til morgendagens Super G. 31-åringen fra Vinstra møttes Dagbladet, NRK og VG i pressesonen etter dagens trening, bare noen timer før kvinnenes Super-G-renn som starter klokka 12.

- Det er en fin dag og god gjennomkjøring. Jeg kjørte litt kontrollert og var litt usikker på hvor mye krefter jeg skulle bruke. Nå kjørte jeg gjennom løypa og har mye reserve igjen, sier Jansrud.

Han fortsetter:

- Nå kom jeg i mål uten å være ekstremt sliten. Det er mye reserver når det gjelder aerodynamikk og linjer. Jeg håper å være i ennå bedre form i morgen. Det er fristende å si at jeg har mye mer å gi, men det er sånn som kan komme og «bite deg i ræva», sier Jansrud.

Langt bak

Hjemmefavoritten Beat Feuz fra Sveits satte standarden på mennenes første utfortrening i VM-løypa. Kjetil Jansrud hadde ellevte beste tid.

Feuz kjørte ned til tiden 1.42,14 og var 0,21 sekunder raskere enn franskmannen Brice Roger som kom på et senere startnummer (29) enn de beste, skriver NTB.

Den sveitsiske tittelforsvareren Patrick Küng var ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Jansrud som har slitt med forkjølelse i oppkjøringen, var 0,72 sekunder bak.

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 15, slått med 0,98 sekunder. Bjørnar Neteland var beskjeden i sin første gjennomkjøring og var 4,93 sekunder bak.

Kvinnenes Super-G starter klokka 12. Herrene kjører kl. 12 i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling