Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gladest av alle

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Skjelven av melkesyre begynte Kristen Skjeldal å tenke på hva Ole Einar Bjørndalen kunne gjort i hans sted. Etterpå var han bare dypt lykkelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da 34-åringen fra Voss stivnet de siste 300 meterne opp mot det høyeste punktet av løypa, var det ikke bare vi pressefolk som fryktet at Pål Gunnar Mikkelsplass hadde valgt feil mann på tredjeetappen.

- Jeg ble stokk stiv, og akkurat da jeg kjente at syra tårnet seg opp, så tenkte jeg: «Oj, nå stivner jeg. Hva kunne Ole Einar klart?» Men jeg hadde fått tillit, og jeg kunne ikke fokusere for mye på det heller, sier Kristen.

Kristen tapte de 24 sekundene han hadde til Pietro Piller Cottrer, men klarte å bite seg fast til veksling.

- Jeg var det svakeste leddet i laget, men akkurat nå tror jeg at jeg er den gladeste av alle fire. Jeg har aldri vært så glad i idrettssammenheng som da jeg følte at Thomas fikk overtaket. Det var en fantastisk opplevelse da han gikk først i mål. Jeg jubla som jeg aldri har gjort før, sier Kristen.

Følte presset

Kristen innrømmer at han følte seg presset som følge av Ole Einar Bjørndalens sterke ønske om å gå stafetten.

- Litt press kjente jeg jo, men samme kvelden som uttaket ble gjort, kom Ole Einar bort til meg, tok meg i hånda, og sa: «Gratulerer med plassen. Lykke til». Der og da følte jeg at mye av presset forsvant. Jeg visste at Ole Einar hadde kjempelyst til å gå, men han er så stor at han hever seg over det. Det var en flott gest. Han er en stor utøver på mange måter, og kunne helt sikkert gjort en kjempefin figur her i dag, sier Kristen.

Han vant sitt andre OL-gull i stafett. Det første kom i Albertville for ti år siden. Skjeldal er personlig kristen, og flere ganger opp gjennom 90-åra har han vært usikker på om det er riktig å bruke livet på noe så egoistisk som toppidrett.

- Jeg har hatt mange sånne sjelekvaler. I kristen sammenheng har det vært mye sånn fram og tilbake for min egen del, men nå de siste årene jeg satser vil jeg ta innover meg at folk gleder seg over at jeg er med. Jeg har laget meg et motto: «Av Guds nåde. Til Guds ære.» Derfor føler jeg at det er mye artigere å drive på med dette i forhold til sjelekvalene.

Vil ha mer

Nå fortsetter Kristen i alle fall til og med VM i Val di Fiemme neste vinter. Fjerdeplassen på tremila ga ham tro på at det er mulig å vinne en individuell medalje før alderen innhenter ham.

Han har vært med hele veien. Sett Erling Jevne, Sture Sivertsen og Terje Langli vinne gull. Sett Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Thomas Alsgaard vinne gull, heder og penger.

Sjøl vet han ikke helt hva han skal begynne med når karrieren er over.

BLODSLIT: - Jeg var det svakeste leddet i laget, sier Kristen Skjeldal. Men etter løpet kunne han slippe jubelen løs.
Hele Norges coronakart