Ole Morten Iversen om Ingvild Flugstad Østberg

Gladmelding: - Aldri i tvil

Ingvild Flugstad Østberg (30) får fortsette på landslaget, til tross for en sesong uten konkurranser.

MED: Ingvild Flugstad Østberg avbildet i Val Senales i Italia under treningsopphold med landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MED: Ingvild Flugstad Østberg avbildet i Val Senales i Italia under treningsopphold med landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flugstad Østberg har ikke gått konkurranser den siste sesongen. I 2019/20-sesongen fikk hun konkurransenekt fordi hun ikke oppfylte sportens helseattest.

- Det går så bra med henne at det ikke var noen tvil om at hun skulle få plass på årets lag. Men det er et men. Risikoen for nye skader er der. Personlig har jeg stor tro på at hun er en del av OL-troppen og skal kjempe om medaljer der, sa landslagstrener Ole Morten Iversen.

Hun er likevel med på kvinnenes landslag, men kommer ikke til å være med for fullt fra start, på grunn av belastning.

- Ting har tatt mer tid enn både Ingvild og vi har trodd og håpa på. Ho er ganske nære noe som vi synes er veldig bra. Vi tror at ho er med på det meste etter ferien, ikke med på alt før ferien, forteller Iversen og følger opp:

- Som det er nå er risikoen for å få skader så stor at ho skal ikke være med på alt og ho blir ikke med på alt før sommerferien. Men personlig har jeg tro på at ho er med på det meste som skjer etter ferien og vil kjempe om medaljer i OL.

30-åringen har ni medaljer fra VM og OL, og i tillegg vunnet verdenscupen sammenlagt.

Inn kommer også Anne Kjersti Kalvå og Mathilde Myhrvold.

Allround, herrer:
Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen og Martin Löwstrøm Nyenget.

Sprint, herrer:
Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Golberg.

Kvinner, elite:
Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Helene Marie Fossesholm, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth, Mathilde Myhrvold, Anne Kjersti Kalvå. to add text

Haga-kritikk

Mandag kom nyheten om at regjerende olympisk mester, Ragnhild Haga, ikke får være med videre. Hun har friplass på 15-kilometeren i OL, og satser videre.

Men kom samtidig med kritikk mot landslagsledelsen.

KULDE: Udnes Weng-tvillingene har funnet en løsning på kulda. Video: langrennslandslaget Vis mer

- Jeg synes prosessen har vært dårlig. Det har vært en vanskelig sesong for meg med blodpropp i starten, som jeg kom meg over, og leverte sterkt på slutten av sesongen. Jeg håper ikke mange får den behandlingen jeg har hatt, sa hun til Dagbladet mandag.

VRAKET: Ragnhild Haga på kvinnenes 10 km fristil under VM på ski i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VRAKET: Ragnhild Haga på kvinnenes 10 km fristil under VM på ski i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Prioriterer sprintere

- Resultatene var gode nok, men de sa de ville satse på sprintere. Det er litt uklart for meg akkurat hva de tenker.

Landslagstrener Ole Morten Iversen sier han noterer seg at Haga er uenig. Han sier de prioriterer sprint, og at han er imponert over hvordan Haga har håndtert vrakingen.

- Hun har gode nok resultater til å normalt sett nå opp på et landslag. Men vi må tenke helhet, og ha en god nok balanse for hele laget, svarte Iversen.

Haga forklarer at hun gjentatte ganger har sagt til landslaget at man må passe på rekrutteringen på distanse bak Therese Johaug.

Hun uttalte også at hun fryktet vrakingen kom som en følge av at ho har tatt opp flere ting internt i laget, og mener at takhøyden ikke har vært stor nok innad i landslaget.

- Det skjønner jeg ikke helt. Hvis hun tror ting vi diskuterer internt blir brukt i et uttak, så kan jeg avkrefte det. Det ligger på et annet nivå når vi tar ut lag. Vi har jo et «steikandes» godt lag hvor vi har en åpen dialog og diskuterer ting, sier Iversen på NRKs spørsmål, og innrømmer at Haga har tatt opp ting som også kan gjøres bedre.

Men det skal altså ikke ha hatt noe med laguttaket å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer