Endelig lystrer kroppen igjen for Heidi Weng

Gladnyhet for Heidi Weng: - Oi! Wow!

For en måned siden snakket Heidi Weng om hvorfor hun ikke har vært til å kjenne igjen siden januar 2017. Nå ser vendepunktet ut til å ha kommet: Kroppen spiller endelig på lag igjen.

STOR BEDRING: Det går endelig riktig vei igjen for Heidi Weng. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
STOR BEDRING: Det går endelig riktig vei igjen for Heidi Weng. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I et stort intervju med Dagbladet 13. mai snakket Heidi Weng ut om hva som har gått galt og hvorfor hun ikke har vært til å kjenne igjen i skisporet siden smellen januar 2017.

- Jeg har aldri visst hva det vil si å gå på en smell før det siste året. Det er få dager som har vært lette. Jeg har ikke hatt krefter. Jeg har ikke orket. Syra har kommet for raskt, fortalte Heidi Weng til Dagbladet i mai.

- Tidligere har jeg kjent kroppen min veldig godt. Nå kjenner jeg ikke kroppen min igjen. Det er en uvant følelse. Det har gått bra i mange år. Så begynte det å butte mot slutten av forrige sesong og denne sesongen. Å ikke vite hva som går galt, det er det som gjør meg usikker. Det er ikke så gøy å gå skirenn når kroppen ikke føles bra.

Overrasket seg selv: - Oi!

En drøy måned seinere ser situasjonen endelig lysere ut igjen for gladjenta som vant både Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt i 2016/17 og 2017/18.

Nå lystrer kroppen stadig mer. Nå klarer Heidi Weng å komme opp i høy puls igjen, etter en lang periode med unormalt høye laktatverdier. Weng har ikke klart å komme opp i høy puls, fordi melkesyra har slått inn så tidlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer