Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Borussia Dortmund-managerens beskjed til Haaland

Gladnyhet for Ødegaard og Haaland-bekymring

Både Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland erklæres friskmeldt og klar for kamp denne helga. Haaland roses av Borussia Dortmund-manager Lucien Favre, som samtidig uttrykker bekymring.

FRISKMELDT OG KAMPKLAR: Martin Ødegaard rapporteres klar til dyst i helga. Sjekk nordmannens utsøkte målgivende og et frisparkmål av de sjeldne. Video: Strive Vis mer

To av verdens mest lovende og spennende fotballtalenter i øyeblikket er fra Norge: Martin Ødegaard (21) og Erling Braut Haaland (19).

Braut Haaland har herjet i Champions League denne sesongen og er helt oppe på 2. plass på toppscorerlista, like bak Bayern München-stjerna Robert Lewandowski.

19-åringen fra Bryne har eksempelvis flere Champions League-scoringer denne sesongen enn Lionel Messi og Cristiano Ronaldo til sammen.

Ødegaard har på sin side herjet i La Liga, hvor han er rangert som en av de fem beste spillerne i den spanske ligaen denne sesongen av det anerkjente statistikk- og analyenettstedet whoscored.com.

Den norske ballmagikeren er dessuten tatt ut på drømmelaget i La Liga, er blant assistkongene og topper statistikken over flest sjanser skapt i spansk fotball, like foran Messi, som for øvrig er rangert som ligaens desidert beste spiller på samme liste.

ROSES: Lucien Favre omtaler Erling Braut Haaland som spesiell og kommer med en melding til nordmannen. Foto: Friso Gentsch/DPA / NTB scanpix
ROSES: Lucien Favre omtaler Erling Braut Haaland som spesiell og kommer med en melding til nordmannen. Foto: Friso Gentsch/DPA / NTB scanpix Vis mer

De siste ukene har den norske gullduoen slitt med skadeplager.

Ødegaard har stått over treningene med laget denne uka, mens Haaland også har gått glipp av mange fellestreninger etter overgangen til Borussia Dortmund.

Ødegaards gladmelding

I dag rapporteres imidlertid begge å være friskmeldt og tilbake i full trening.

Det er den spanske storavisa AS som skriver at Ødegaard fullførte en hel trening med laget og meldes kampklar til helgas oppgjør mot Real Betis. Det samme melder Mundo Deportivo.

Den norske 21-åringen har slitt med smerter i det høyre kneet, men skal nå være 100 prosent igjen, ifølge så vel AS som Mundo Deportivo.

Ødegaard roses i spansk presse for hvordan han har jobbet hardt og helprofesjonelt på sidelinjen hele uka, for å optimalisere muligheten for en raskes mulig retur.

FORNØYD: Det var en blid Erling Braut Haaland som mottok prisen for "Årets gjennombrudd" under årets Idrettsgalla. Video: NRK. Vis mer

Nordmannen skal etter planen trene fullt med resten av laget i Real Sociedad både fredag og lørdag, før søndagens kamp borte mot Real Betis kl. 14.00.

Etter en lengre vinterpause siden 22. desember er Bundesliga i gang igjen for fullt denne helga. Det betyr at Braut Haaland kan få debuten sin for Borussia Dortmund når den tyske storklubben møter Augsburg borte lørdag kl. 15.30.

Borussia Dortmund skriver i dag - i lys av manager Lucien Favres uttalelser - at så vel Braut Haaland som Marco Reus og Thorgan Hazard har trent godt med laget hele uka.

Sammen med Jadon Sancho, Paco Alcácer og Mario Götze utgjør denne gjengen litt av et offensivt arsenal for den tyske storklubben.

GOD PRESTASJON: Martin Ødegaard var involvert i et mål, men måtte innse at Villarreal ble for gode. Bilder fra Strive. Vis mer

Roses av sjefen

Borussia Dortmund-manager Lucien Favre uttrykker likevel en viss bekymring for Braut Haalands treningsgrunnlag de siste fem ukene.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer

- Haaland trente ikke fra 10. desember til slutten av desember. Han trente heller ikke i starten av vår treningsleir på Marbella. Forberedelsenstiden har vært kort, men i går trente han bra, forteller Favre til storavisa Bild.

Overfor Bundesliga.com roser Haalands nye manager stortalentet fra Norge.

- Han har noe spesielt over seg. Han jobber knallhardt og kombinerer fint med lagkameratene. Etter det jeg har sett så langt, kan jeg si med sikkerhet: Haaland vil hjelpe og styrke oss, sier Favre.

- Men han har ikke trent mye med oss og trenger tid. Haaland kan ikke spille hver kamp. Også 19-åringer trenger hvile, så vi må ta vare på ham. Haaland er ikke det eneste alternativet vi har på topp, forsikrer Borussia Dortmunds manager.

Det er stjernespillere som Sancho, Reus, Hazard, Götze og Alcácer tydelige bevis på - nå som lagkamerater for Haaland i Dortmund.

NYDELIG SCORING: Martin Ødegaard herjet for Real Sociedad - og vartet opp med både scoring og assist. Video: Strive Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media