Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gladnyhet for Solskjær: De Gea forlenger med Manchester United

Keeperspekulasjonene i Manchester United er over. David De Gea binder seg til Manchester United, og har skrevet under på en fireårskontrakt.

BLIR VÆRENDE: David De Gea fortsetter som sisteskanse i Manchester United. Her sammen med Ole Gunnar Solskjær etter at den nye kontrakten ble signert. Foto: Manchester United.
BLIR VÆRENDE: David De Gea fortsetter som sisteskanse i Manchester United. Her sammen med Ole Gunnar Solskjær etter at den nye kontrakten ble signert. Foto: Manchester United. Vis mer

Det bekrefter Manchester United på sine nettsider mandag ettermiddag.

Den spanske sisteskansen, som var på utløpende kontrakt, har vært mye omtalt den siste tiden. Erik Thorstvedt sa til Dagbladet at spekulasjoner rundt keeperplassen var «det siste de trengte», men nå har David De Gea satt en stopper for spekulasjonene.

I januar kunne han snakket med andre klubber og neste sommer kunne han ha forlatt Old Trafford gratis, men nå har han skrevet under på en fireårskontrakt med klubben, som binder ham til Manchester United til 2023. I tillegg har klubben opsjon på å forlenge kontrakten med ett år.

- Jeg er privilegert som har fått tilbringe åtte år i denne fantastiske klubben, og det å kunne fortsette i Manchester United er en stor ære. Nå er fremtiden min ordnet, og alt jeg vil er å hjelpe dette laget å oppnå det jeg tror vi kan, og å vinne trofeer sammen, sier spanjolen i pressemeldingen.

De Gea har spilt 367 kamper for Manchester United siden overgangen i 2011. I løpet av tiden som Manchester United-målvakt har han vært med på å vunne Premier League, Europa League, FA cupen og ligacupen, i tillegg til Community Shield.

- Jeg er forpliktet til å fortsette å betale supporterne tilbake for all støtten de har vist meg, både i gode og dårlige tider, sier De Gea.

Ole Gunnar Solskjær er naturligvis svært fornøyd med å sikre seg De Gea som målvakt i ytterligere fire år.

- Jeg er henrykt over at David har forpliktet sin fremtid til klubben på lang sikt. Over de siste årene har David bevist at han er verdens beste, og en viktig del av planene våre om å ta Manchester United tilbake der klubben hører hjemme. David er en fantastisk person, og hans strålende kvaliteter gir oss det perfekte grunnlag i forsvar, sier nordmannen.

- I løpet av sin tid her har David forstått verdiene som ligger til grunn for å spille for Manchester United. Nå representerer han alt man ønsker seg av en keeper, sier Solskjær.

De Gea holdt buret rent for andre gang denne sesongen da Manchester United lørdag slo Leicester 1-0 hjemme på Old Trafford. Torsdag venter en ny kamp, mot Astana i Europa League, før det igjen er Premier League-fotball på menyen søndag, da United møter West Ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling