Gladnyhet i tung tid

Maren Lundby (26): - Det er akkurat sånne ting du går litt og venter på.

FORNØYD: Maren Lundby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FORNØYD: Maren Lundby. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maren Lundby har vært oppgitt over manglende konkurranser for hoppjentene denne sesongen. Bare ett renn i verdenscupen har nesten ikke vært til å holde ut, men i kveld kom i alle fall én hyggelig nyhet:

Hinzenbach i Østerrike har tatt på seg et ekstra verdenscuprenn helga 5. til 7. februar.

- Det er akkurat sånne ting du går litt og venter på. Det er veldig gledelig at det kommer fra Østerrike. De tok også på seg et renn før jul. De skal ha mye kred for at de tar dette på alvor, sier Lundby til Dagbladet.

Coronasituasjonen har gjort det direkte tøft for hopp på damesida. Det ene verdenscuprennet etter det andre er blitt avlyst. Mens rennene er blitt erstattet for gutta, har kvinnene manglet internasjonale arenaer for konkurranser.

Lundby innrømmer at det har gått på motivasjonen løs. Men i kveld fikk hun noe å juble for.

Kvinnene har hatt ett verdenscuprenn i Ramsau i Østerrike denne sesongen. Da kom Lundby på 7. plass, noe hun ikke var spesielt fornøyd med.

Neste verdenscuphelg er i Ljubno i Slovenia fra 22. til 24. januar.

- Kvinnediskriminering, raser kritikerne.

DÅRLIG START: Maren Lundby kom på 7. plass i det eneste verdenscuprennet som har vært denne sesongen. Det ble arrangert i Ramsau før jul. Foto: NTB
DÅRLIG START: Maren Lundby kom på 7. plass i det eneste verdenscuprennet som har vært denne sesongen. Det ble arrangert i Ramsau før jul. Foto: NTB Vis mer

Lundby sier:

- Jeg har merket at det har vært litt tungt å motivere seg når du ikke har noe å jobbe mot. Du føler nesten at det ikke er noen vits med jobben og innsatsen du legger ned.

- Men, fortsetter hun:

- Det er veldig gledelig når renn kommer på plass. Jeg håper at vi slipper å komme i denne sitasjonen i framtida, og kan kjøre en verdenscupsesong sammen med gutta.

- Skulle du ønske at Norge tok større ansvar?

- Jeg tror Norge kommer til å gå foran nå. Rennene på Lillehammer som ble utsatt i desember, jobbes det med å få på plass. Det jobbes også med et ekstra renn i forbindelse med Raw Air. Jeg tror Norge kommer til å gå foran med tanke på flest konkurranser. Og så håper jeg det blir spikret, og at det ikke bare blir med praten, påpeker hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer