Gla'fotball

Danskene drikker øl, koser seg med damene, og lever livet som vanlig før kveldens kvartfinale mot Tsjekkia. Derfor er de både glade og gode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTO (Dagbladet): For danskene fortsetter i samme stil som de alltid har gjort under mesterskap. De tar det rolig utenfor banen. Etter kampen mot Sverige tok danskene seg rett og slett en ørliten seiers fest i garderoben på stadion. Turneringssponsor Carlsberg fikk beskjed om å levere et par kasser med de grønne flaskene inn i det danske omkledningsrommet, og der satt spillerne nesten i halvannen time til varene var drukket opp. Ikke noe fyll. Men bare kos.

-  Vi er litt sånn i Danmark, og sånn har det alltid vært. Vi har det veldig godt utenfor banen, men det er måten vi spiller på som gjør oss slik, forklarer Milan-stjernen Martin Laursen.

-  Vi blir positive mennesker av fotballen vi spiller. Vi spiller gladfotball, og det gjør oss til positive mennesker privat.

-  Alt for hverandre

Laursen mener danskene skiller seg ut fra svensker og nordmenn på dette området.

-  Vi gjør nok det. Og jeg synes det er trist at Norge til nå har spilt mye lange baller med landslaget. Dere har gode spillere, og kunne kanskje prøve å spille mer fotball, smiler han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.