Ingvild Flugstad Østberg med i Tour de Ski etter startnekt

Glansbildet sprakk

Ingvild Flugstad Østberg var redd for at hun ikke strakk til som forbilde da hun ble nektet å starte. Men det er bare bra at bildet av tilsynelatende perfekte idrettsstjerner sprekker.

GLADE SAMMEN IGJEN: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg etter to flotte løp under det første Tour de Ski-rennet i sveitsiske Lenzerheide.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLADE SAMMEN IGJEN: Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg etter to flotte løp under det første Tour de Ski-rennet i sveitsiske Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED Ingvild Flugstad Østberg høyt på resultatlista igjen, er det lettere å se hvilken toppidrett de norske skijentene presterer. Både for dem og for oss.

De siste ti åra har dette miljøet satt en sportslig standard for mye av treningsarbeidet blant de aller beste i andre idretter. Det har i seg selv vært viktig i en norsk toppidrett på et historisk høyt nivå, men ikke på langt nær så viktig som det vi alle har lært i løpet av noen uker uten Ingvild i sporet.

At toppidrett kan koste for mye.

FOR det er jo nettopp det denne startnekten har dreid seg om. At det går en grense for hva en resultatliste er verdt, og at Ingvild selv etter hvert skjønte det. Altså at glansbildet av toppidretten sprakk.

Der har Ingvild Flugstad Østberg med all sin suksess i sporet blitt et godt eksempel. I fjor hadde hun sin desidert beste sesong med seier i Tour de Ski, førsteplass i verdenscupen sammenlagt og et VM der bare Therese Johaug var sterkere. Den systematiske overgangen fra sprinter til distanseløper kunne tilsynelatende ikke ha gått bedre.

Men så hadde denne suksessen en alt for høye pris. En pris Ingvild var modig nok til å fortelle om da hun gikk på podiet dagen før sesongåpningen på Beitostølen for halvannen måned siden og snakket om at hun på tross av alle resultatene likevel ikke syntes hun strakk helt til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer