Glazer har fått full kontroll

Kan ta United av børsen. Fansen fortviler.

(Dagbladet.no): Den amerikanske forretningsmannen Malcolm Glazer kontrollerer nå 75 prosent av Manchester United, ifølge kilder nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med.

Dette er den magiske grensen som gjør at han har mulighet til å ta klubben av børsen og gjøre den til et privat selskap.

- Vil eie 90 prosent

Amerikaneren har tatt opp store lån for å finansiere overtakelsen, og det er ventet at han vil smelte 3 milliarder kroner av gjelda inn i det nye selskapet, melder Skynews.

Glazer trengte 500 000 aksjer da handelen åpnet i morges, og disse tror analytikerne nå er på plass.

Men trolig stopper han heller ikke med dette. Skynews\' næringslivsredaktør Michael Wilson tror amerikaneren vil ha sikret seg 90 prosent av klubbens aksjer innen fredag.

Richard Hunter, som representerer aksjemeglerne Hargreaves Lansdown, er også sikker på at amerikaneren er i mål.

- Spørsmålet nå er ikke om han når 75 prosent, men hva mannens plan er. Det er spørsmål rundt hvordan han skal betale tilbake gjelda og hvordan han vil gjøre klubben til et større varemerke. Dette er en smart forretningsmann som sannsynligvis har noen triks i ermet, sier han til Skynews.

ENORME PROTESTER: Manchester United-supporterne fortsatte demonstrasjonene på gårsdagens kamp mot Southampton. Trolig fortsetter protestene under FA-cupfinalen mot Arsenal. FOTO: SCANPIX/AP
ENORME PROTESTER: Manchester United-supporterne fortsatte demonstrasjonene på gårsdagens kamp mot Southampton. Trolig fortsetter protestene under FA-cupfinalen mot Arsenal. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Glazer og hans team har foreløpig ikke bekreftet at handelen er i boks.

Store protester

At Malcolm Glazer nå har sikret seg 75 prosent av klubbens aksjepost kommer trolig ikke som noe sjokk på klubbens supportere.

Likevel er det knyttet stor spenning til hvordan de kommer til å markere sin misnøye.

I går ble noen få United-supportere arrestert på grunn av småbråk i forbindelse med siste seriekamp mot Southampton. Det er også varslet demonstrasjoner i forbindelse med FA-cupfinalen mot Arsenal.

I forrige uke ble det også spekulert i om klubbens mulige storgjeld ville få konsekvenser for Uniteds spill i Europa neste sesong.

Ifølge The Guardian planlegger UEFA et nytt regelverk som skal sette tak på gjeldsmengden en klubb kan påta seg før de mister lisensen som gir rett til å spille i Champions League og UEFA-cupen.

STRIDENS KJERNE: Hva vil Malcolm Glazer med Manchester United?