Glede i Frankrike og Marseille

MARSEILLE (NTB): Franske aviser er veldig fornøyd med VM-trekningen, og i Marseille jubler man ekstra. Der får man se Frankrikes første kamp, deretter England, Nederland og så Brasil mot Norge.

- Marseille bringer lykke, skriver La Provence over halve forsiden og sikter til at Frankrike kom i en «lett» gruppe med Sør-Afrika, Saudi-Arabia og Danmark.

Brasil og Norge spilte VM-kamper på Stade Velodrome allerede i 1938, og er ifølge avisa for faste gjester å regne. Ronaldo var banens beste i oppvisningskampen torsdag, og Frode Grodås stengte Europa-målet i andre omgang. 23. juni får de med seg alle sine lagkamerater.

Norge skal ikke vente for mye støtte, selv om man i Marseille finner både Narvik-plassen og et byflagg som til forveksling er likt det norske.

Kjedelig lag

- Norge var et av de kjedeligste lagene i forrige VM, selv om deres supportere lot seg rive med. Det er siste kamp i gruppa, og Norge kan ha behov for et godt resultat for å gå videre. Det blir nok opp til Brasil å gjøre kampen til en fest, mener La Provence.

Avisa ønsker ikke Norge videre, selv om det kanskje mest er for å få se flere lag i byen.

- I åttedelsfinalen kan vi regne med at Italia kommer hit. Motstander blir lag nummer to i gruppe A, og vi håper at det blir Skottland eller aller helst Marokko med franskmannen Henri Michel på trenerbenken.

I et VM-bilag vurderer La Provence Norge slik:

Styrker: Et atletisk lag, svært solid defensivt, slipper inn få mål og er vanskelig å få ut av stilen.

Svakheter: Mangel på variasjon i spillet og stor avhengighet av fysikken. Kan tape på det i en lang turnering.

Avisa La Marseillaise tror Norge blir nummer to i gruppa og ser fram til åttedelsfinalen Italia - Norge (eller Skottland).

Brasil storfavoritt

De fleste regner Norge som nestfavoritt i gruppa. Britiske bookmakere har utropt Brasil til storfavoritt, men norsk gruppeseier gir betraktelig lavere odds enn skotsk eller marokkansk.

Avisa l'Equipe har prosentberegnet de ulike lagenes sjanse til å gå videre. Brasil gis 80 prosent, Norge 45, Skottland 40 og Marokko 35.

- Henri Michel og hans Marokko har i denne gruppa en Herkules-oppgave foran seg, mener avisa.

Både Argentina (90 prosent) og Nederland (85) gis større sjanse enn Brasil, en indirekte honnør til Norge. Om ikke hele fotballverden visste om Norges 4-2-seier før trekningen, gjør de det nå.

Zagallos unnskyldning om døgnvillhet og trøtthet refereres av alle, og Brasil - Norge er allerede blitt mer enn en viktig VM-kamp. Det handler om prestisje og revansje. Brasils revansje.