Glede, jubel, tårer, skrik, sinne, drama

Det er finale-dager på Norway Cup. Se video!

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Det er nest siste Norway Cup-dag, og flere lag har allerede fått utdelt medaljer for sin innsats. Dagbladet har vært vitne til glede og sorg. Sinne og latter. Oppturer og nedturer. Alt som hører med til denne sporten som så mange elsker.

Oppdal 1 fikk en fotballeksjon av Balan Sport Club fra Romania, men jublet likevel som om de hadde vunnet kampen da de reduserte til 1-4. Det norske G14-laget tapte 5-1 til slutt, men tok tapet med fatning.

Dahle IL jenter 13/14 slapp ut et unisont jubelbrøl da dommeren blåste av kampen. De slo Blindheim 1-0 etter en jevnspilt kamp. Flere av Blindheim-jentene var naturlig nok utrøstelige etter kampen, men det bedret seg da de fikk utdelt sølvmedaljen.

Golden goal Trosvik G16 hadde aldri trodd at de skulle klare å hamle opp med finalemotstander russiske Nevisky Front på forhånd, men tok likevel ledelsen i første omgang. Et vakkert langskudd skapte balanse i regnskapet, og kampen gikk til golden goal for å kåre en vinner. I første ekstraomgang dukket Zirwan Nesredin (16) opp og satte inn siersmålet.

- Det føles dritdeilig. Jeg trodde ikke jeg skulle score. Jeg satte den først i tverra, og da kom nervene, men så klarte jeg å score. Det var så deilig. Det beste laget måtte vinne, sier Nesredin, som mente det var tøff motstand.

Treneren til Trosvik tror det ble avgjørende at han hadde med 13 gutter slik at han kunne bytte hele laget når det trengtes.

- Det var en stor prestasjon mot et veldig godt lag. Jeg skjønte ikke på forhånd hvordan vi skulle matche de i det hele tatt. Målet var først å gå videre fra gruppespillet, sier trener Svein Arild Nilsen.

Keeper-helt På andre siden av hovedbanen var det fortsatt ikke avgjort hvem som ville få gleden av å gå opp på medaljepodiet og hente vinnerpokalen. Røa og Driv nektet å slippe inn mål i jenter 15/16-kampen, og det hele måtte avgjøres på straffespark.

Røa-benken sa før straffesparkkonkurransen at de stolte på at keeper Katrine Røed (15) skulle gjøre jobben, og det gjorde hun til de grader. Sisteskansen ble den store helten med to redninger.

- Jeg følte litt press, men det gikk jo greit. Når jeg tok det siste straffesparket håpet jeg bare at vår neste spiller skulle score, sier Katrine Røed.

STORSEIER: Balan Sport Club kunne slippe jubelen løs etter 5-1-seier Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
STORSEIER: Balan Sport Club kunne slippe jubelen løs etter 5-1-seier Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Se reaksjoner i videoen øverst!

Utvalgte finaleresultater:

Klasse V Jenter 7-er 13/14: Blindheim - Dahle IL 0-1

Klasse F Gutter 7-er 13/14: Balan Sport Club - Oppdal 1 5-1

Klasse U Jenter 7-er 15/16: Røa - Driv 0-0 e.e.o 4-3 etter straffespark

Klasse E Gutter 7-er 15/16: Trosvik - Fortuna-239 2-1 etter golden goal