Glede og fortvilelse for United: Drømmescoring før han ble båret av banen

Storkjøpet Henrikh Mkhitaryan senket Tottenham. Så ble han fraktet av banen med en ankelskade.

SCORET SITT FØRSTE: Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan scoret sitt første ligamål for de røde i kveld. Seinere måtte helten ut med skade. Foto:  Reuters / Andrew Yates /NTB Scanpix
SCORET SITT FØRSTE: Manchester Uniteds Henrikh Mkhitaryan scoret sitt første ligamål for de røde i kveld. Seinere måtte helten ut med skade. Foto:  Reuters / Andrew Yates /NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Tottenham 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Det var en kamp Manchester United var nødt til å vinne dersom de skulle holde følge med de øvrige topplagene. Med tap ville det være ni poeng opp til fjerdeplassen.

Og hjemmelaget kunne slippe jubelen løs etter 90 minutter. Det var storkjøpet Henrikh Mkhitaryan som ble forskjellen på lagene. En god prestasjon av armeneren gjorde at de røde fikk med seg alle tre poengene.

Dermed er en marerittrekke over for Manchester-lagene. Manchester City og Manchester United hadde til sammen spilt åtte hjemmekamper på rad uten seier i ligaen. Manchester United hadde spilt fire strake uavgjorte kamper på Old Trafford før i kveld.

- Vi trenger å få en seiersrekke nå og forhåpentligvis kan dette være starten. Vi har ikke vært på topp, og vi har mye å ta igjen så vi er glade for tre poeng, sier Michael Carrick ifølge BBC.

Et stort skår i gleden for United er at Mkhitaryan ble båret av banen på båre, etter å ha fått en vridning i ankelen. Det skjedde etter en takling av Danny Rose.

- Henrikh Mkhitaryan er så talentfull, smart, en utrolig fin fyr, så jeg håper skaden ikke er alvorlig, sier Carrick.

Siste beskjed fra MUTV er at skaden ikke skal være alvorlig. Det er snakk om en uke ute.

UT PÅ BÅRE: Henrikh Mkhitaryan. Foto: Reuters / Jason Cairnduff/NTB Scanpix
UT PÅ BÅRE: Henrikh Mkhitaryan. Foto: Reuters / Jason Cairnduff/NTB Scanpix Vis mer

Lettelse

Byrival Manchester City måtte gi tapt for Leicester denne helga, og med seier er Manchester United «bare» seks poeng bak de lyseblå, på en fjerdeplass.

Seieren var nok også en lettelse for José Mourinho, som tok sesongens første storskalp.

- Det var en viktig seier mot et meget godt lag. På dette tidspunktet er 1-0 magisk fordi vi trengte poengene, sier Mourinho etter kampen.

På motsatt banehalvdel i kveld var et Tottenham-lag som bare hadde tapt én gang i ligaen denne sesongen. Men London-laget trives ikke på Old Trafford, hvor det bare har blitt to seire på de siste 25 ligakampene.

Mkhitaryan-show

Manchester United betalte omkring 300 millioner kroner for å hente armenske Henrikh Mkhitaryan fra tyske Borussia Dortmund, men den offensive midtbanespilleren har knapt fått spilletid denne sesongen.

Årsaken: José Mourinho mente Mkhitaryan trengte tid for å tilpasse seg Premier League.

- Noen spillere synes det er veldig lett, mens andre trenger mer tid. De trenger tid til å føle på intensiteten og aggressiviteten, og de trenger å kjenne på konkurransen. Mange ganger kommer spillere fra forskjellige land der realiteten er annerledes, sa Mourinho i oktober.

I kveld spilte Mkhitaryan sin tredje ligakamp fra start, og han viste etter en halvtime hvorfor den engelske storklubben bladde opp en stor sum for ham.

En stygg ballmiss på midtbanen av Harry Kane endte med at Mkhitaryan ble spilt fri mot keeper Hugo Lloris. Han tok med seg ballen et stykke, før han hamret kula høyt i mål.

Det er første gang en spiller fra Armenia kommer på scoringslista i Premier League, noe som samtidig betyr at spillere fra 96 forskjellige nasjoner har funnet veien til nettmaskene i ligaen.

Mkhitaryan har vært involvert i fire mål (to scoringer og to målgivende pasninger) på sine fire siste kamper for de røde djevlene. Han begynner virkelig å finne seg til rette, noe som bør være bekymringsfullt for Uniteds rivaler med tanke på resten av sesongen.

Gode keepere

Etter 62 minutter kunne et annet storkjøp tegnet seg på scoringslista, men frisparket til Paul Pogba smalt i tverrliggeren bak en stillestående Lloris.

Begge lagene hadde noen gode muligheter til å få ballen i nettet, men i begge ender sto det to solide keeper. For Spurs hadde blant annet Christian Eriksen noen gode forsøk på frispark, men David de Gea var i det umulige hjørnet.

Dermed ble scoringen til Mkhitaryan kveldens eneste på Drømmenes Teater. Skaden hans kan samtidig vise seg å bli et førjulsmareritt for Manchester United.