Glede på banen

Anført av portugisiske Cristiano Ronaldo (18) gjorde Manchester United kort prosess på motstander Northampton i fjerde runde i FA-cupen.

LONDON (Dagbladet): Utenfor banen er det imidlertid bitter maktkamp i klubben.

Manager Alex Ferguson smilte bredt og roste sine unggutter etter at Northampton Town ble beseiret 3- 0 i går. Ferguson lot mange av benkvarmerne slippe til mot tredjedivisjonslaget. Da sluttsignalet gikk, var gjennomsnittsalderen 22 år for de rødkledde.

- Ronaldo var en trussel i hele dag. Han var veldig god, sier Ferguson til SkySports om den 18 år gamle portugiseren som var involvert i to av lagets mål.

Manageren var også svært fornøyd med Nicky Butt, som før kampen fikk kapteinsbindet. Mange mente dette var et strategisk trekk fra Ferguson for å holde transferflørtende Butt i klubben.

Reddet straffe

Kampen, som på forhånd hadde fått mye oppmerksomhet i britisk presse, startet som et ordentlig bikkjeslagsmål. Etter vel to minutters spill var en Northampton-spiller vel hardhendt med Ronaldo innenfor sekstenmeteren, og dommeren pekte på straffemerket. Northampton-keeper Lee Harper reddet straffesparket fra Diego Forlan.

- Jeg valgte bare en side, og heldigvis for meg kom ballen dit, sier Harper.

Redningen hjalp lite. Et stykke ute i omgangen satte Mikael Silvestre inn det første målet etter pasning fra Ronaldo. Like etter pause ble kampen punktert da en uheldig Northampton-spiller plasserte ballen i eget mål. Diego Forlan fikk også gjøre opp for straffebommen da han plasserte ballen bak Harper vel 20 minutter før slutt. Også da etter pasning fra Ronaldo.

Bråk på styrerommet

Utenfor banen er det imidlertid mye som ikke er som det burde være i Manchester United. Etter en rekke avisartikkler om tvilsomme spilleroverganger, har to styremedlemmer i klubben nå gått offentlig ut og sagt at de har fått nok av Ferguson. De irske milliardærene John Magnier og JP McManus er klubbens største aksjonærer, og eier tilsammen en fjerdedel av klubben.

De to har nå erklært krig mot Ferguson, og de vil bruke mye krefter for å forhindre at den suksessfulle skotten får forlenget sin kontrakt på Old Trafford. Ferguson skal ha blitt tilbudt en lukrativ kontrakt fram til 2007. Sir Alex har så langt ikke villet snakke om konflikten i klubben. I går gledet han seg mer over avansement i FA-cupen.

VIDERE:</B> Diego Forlan scoret Uniteds tredje mål mot Northampton i går.