Høye inntekter i Eliteserien og 1. divisjon

Gledelige norske fotballtall. Mot rekordhøye driftsinntekter

Driftsinntektene fra mennenes eliteserie og 1. divisjon går mot rekordhøye 1,8 milliarder kroner. Det gir et samlet overskudd på 80 millioner kroner.

GODE TALL: For Eliteserien. Her feirer Brann-spillerne etter seieren mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
GODE TALL: For Eliteserien. Her feirer Brann-spillerne etter seieren mot Rosenborg på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klubblisensnemda i Norges Fotballforbund la torsdag fram gledelige tall for norsk fotball.

- Toppklubbene i Norge viser at de evner å sette tæring etter næring, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Han sier de har sett en positiv utvikling i norsk fotballøkonomi etter at de innførte det finansielle oppfølgingssystemet i 2009.

- Klubbene er forsiktige med å ta risiko og vurderer investeringer godt før de tar valg. Nå har vi også innført det finansielle oppfølgingssystemet i PostNord-ligaen (2. divisjon). Her har vi en jobb å gjøre med enkelte klubber. Men jeg er sikker på at vi vil se en god utvikling mot målet om å få flest mulig over på bærekraftig drift også her de neste årene, sier klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Tromsø i rødt

Men alt er ikke bare rosenrødt i de to øverste seriene i norsk fotball. Eliteserielaget Tromsø og 1. divisjonslagene HamKam, Jerv, Nest-Sotra, Sandnes Ulf og Strømmen har havnet i rød kategori for 2017-regnskapene.

I kvinnenes eliteserie (Toppserien) har Røa havnet i rød kategori, mens resten av klubbene ligger i gul og grønn kategori.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer