Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gleder meg mest til å komme meg på Mac'ern

Martin Johnsrud Sundby.

FORTSATT SOLID I TET: Martin Johnsrud Sundby. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT SOLID I TET: Martin Johnsrud Sundby. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): - Det går rykter om en tur innom Mac'ern i Obersdorf. Det er jeg veldig klar for nå, sier Martin Johnsrud Sundby etter nok en gang å ha øket ledelsen i Tour-sammendraget.

Han gikk ikke noe optimalt løp - i følge seg selv - på 15-kilometeren i Lenzerheide i dag. Men kjære vene, han gikk likevel som en maskin, og med bonussekundene han fikk for å være først over mål, leder han nå Tour de Ski med halvannet minutt på Petter Northug.

Og, det beste av alt - sett fra Martins ståsted:

- Jeg vet at jeg sjelden gjør to ikke-optimale løp på rad.

- Du er med andre ord ikke nervøs for resten av Tour de Ski?

- Nei, jeg er ikke nervøs. Men jeg er ikke sikker på noe som helst heller. Annet enn at de fem-seks øverste på lista nå trolig vil være der når vi er ferdige også. Så får vi kjempe for plasseringene underveis i de løpene som er igjen, sier Martin, forsiktig som alltid.

- Det neste løpet er en klassisk sprint i Oberstdorf?

- Ja, men heldigvis er det en hviledag i morgen. Det trenger jeg. Det skal rett og slett blir godt. Jeg skal kose meg med et par rolige treningsøkter og ta det med ro.

- Og skeie ut med en burger? Er det rett medisin før en sprint?

- Det er det beste som er det. Jeg trenger en avveksling fra vi pastaen vi får servert her.

- Hvor bekvem er du med den ledelsen du har nå?

- Jeg ligger halvannet minutt foran min egen plan, så starten har vært strålende. Men ingen vet bedre enn meg at det er lenge igjen og at mye kan skje.

- Er du redd formen kan svikte siden du var sjuk i romjula?

- Egentlig ikke. Men jeg fikk et signal i dag om at beina ikke likte fire harde sprintheat fredag, ei knallhard tremil i går og en 15-kilometer med hundre jagende ulver etter meg i dag.

- Men heldigvis - fridag i morgen!


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media